NEO ten onder tegen sterke kampioen WHC

Natuurlijk is het kampioenschap van WHC nog niet officieel, maar met 9 punten voorsprong en een veel beter doelsaldo is de titel wel degelijk binnen. De 3-0 overwinning tegen NEO was verdiend en komende zondag kunnen de blauwwitten bij Grol de definitieve kroon op het seizoen zetten. In een uiterst sfeervolle ambiance, met veel publiek en vuurwerk van de fanatieke Blue Side uit Wezep, kwam WHC fel uit de startblokken en NEO had moeite om zich hier onderuit te spelen, het stroeve speelveld hielp hierbij ook niet echt. In de 5e minuut was het ook al raak voor de thuisclub toen de ervaren spits Sargon Gouriye een voorzet van Jurian van de Brink van dichtbij inschoot: 1-0. Na een minuut of tien leek NEO op gelijke hoogte te komen door een goed uitgespeelde aanval via Jochem Stam en Jasper Scholten, maar helaas oordeelde de arbitrage dat er gescoord werd vanuit een buitenspelsituatie. In die fase kreeg NEO wat meer grip op de wedstrijd, hoewel de defensie wel een paar keer handelend moest optreden door de snelle omschakelingmomenten van de thuisploeg. Na ruim een half uur spelen leek Stef van Oene de stand op 2-0 te brengen zijn poging vanaf 6 meter ging gelukkig over.

Aan de andere kant was NEO kort voor rust vlakbij de 1-1 toen Max Brunninkhuis, na een goede aanval een paar centimeter te kort k om de 1-1 in te koppen. De laatste fase voor de pauze rust was overigens duidelijk voor de gastheren en dat resulteerde in een aantal scrimmages in de 16 meter en een paar gevaarlijke spelmomenten na corners, een enorm wapen van de Wezepers. Op slag van rust voorkwam Bas Spenkelink nog dat Gouriye de 2-0 aan kon laten tekenen, 1-0 halverwege derhalve. De tweede helft begon zoals de eerste eindigde, een duidelijk overwicht voor de thuisclub en Sargon Gouriye had in een 1-op-1 situatie de score al meteen kunnen verdubbelen, maar de lepe spits nam iets neemt te veel tijd en Ephrem Aslan kon de bal tot corner verwerken. Het bleek echter uitstel van executie want een van de gevaarlijke corners van leverde na een minuut of vier al de 2-0 op via aanvoerder Jochem Oude Booyink die attent reageerde bij de 2e paal. De toeschouwers werden daarna verwend met goed en verzorgd voetbal van beide teams.

WHC liet middels een paar fraaie aanvallen zien over technisch vaardige spelers te beschikken, maar NEO zette daar ook een aantal snelle combinaties tegenover en een daarvan resulteerde in een goed opgezette aanval waarbij Jasper Scholten het vizier net iets te hoog had staan. Na ruim een uur de nekslag voor NEO, maar wel op een rare manier. De neutrale assistent-grensrechter constateerde buitenspel, maar werd overruled door de scheidsrechter die een hoekschop aan WHC toekende en die werd door opnieuw Jochem oude Booyink tot doelpunt gepromoveerd: 3-0, wedstrijd gelopen. Michel Steggink wisselde vervolgens Kevin Roesink, Twan Weghorst, Bram Rikhof en Sem Leferink in de ploeg en later ook nog Mark Freriks, die de aangeslagen Jochem Stam verving, opnieuw een blessuregeval. Het laatste deel van het duel speelde zich voornamelijk op het middenveld af en behalve een kopbal op de lat van WHC vielen er weinig wapenfeiten meer te noteren, de koploper speelde de wedstrijd geroutineerd en gecontroleerd uit. NEO was vandaag, ondanks de inzet en een aantal prima combinaties niet opgewassen tegen de slimme aanstaande kampioen van 1H.

NEO wacht nog drie finales, te beginnen met het thuisduel tegen het sterke DZC’68, waartegen in december met 1-0 werd gewonnen, maar dat was niet helemaal in overeenstemming met de veldverhoudingen. De ploeg kan in de strijd om de nacompetitieplekken derhalve de borst natmaken!

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer