NEO verliest in de aanloop naar de nacompetitie ruim van Achilles’12

Nadat vorige week de deelname aan de nacompetitie al veilig werd gesteld, moest NEO nog één competitieduel afwerken, om des keizers baard. Net als in Hengelo werd de derby een prooi voor de roodhemden van Achilles’12. Die overwinning was verdiend, maar geflatteerd op basis van het spelbeeld. NEO gaf een aantal enorme presentjes weg, die de gasten dankbaar en zeer effectief uitpakten. De normaliter zo stabiele NEO-defensie zag er bij vlagen wat wankel uit en dat mag in het toetje van dit seizoen best anders. Laten we het als een incident beschouwen.

NEO startte uitstekend en al binnen een paar minuten scoorde Jasper Scholten de 1-0 nadat Stef Rompelaar eerst de paal had geraakt. Vlak daarna leverde een mooie combinatie bijna de 2-0 op van dezelfde Scholten, maar goalie Bram Bijen kon zijn inzet keren.

Achilles’12 greep daarna het initiatief, combineerde makkelijk en Nick Harberink scoorde na zo’n 25 minuten de terechte gelijkmaker, na een goede actie van Rick Keizers op de linkervleugel. De gasten bleven de boventoon voeren, maar hadden een zeldzaam slippertje van Wessel Bom nodig om op voorsprong te komen. De linkerverdediger kopte de bal zomaar in de voeten van Koen van Norel die de bal vrij voor het inschieten had: 1-2.

Vlak voor rust kwam NEO weer op gelijke hoogte. Een lange bal van achteren werd goed gecontroleerd door Kevin van den Brug, die Jasper Scholten in stelling bracht, die Bijen vervolgens kansloos liet: 2-2. Dit leek ook de ruststand te worden, maar in de slotseconde liet de NEO-verdediging zich wel heel makkelijk verrassen door Joris Snijders die een vrije trap van Jeroen Visscher tamelijk ongehinderd binnen kon koppen: 2-3.

NEO startte sterk na de pauze en Bram Bijen kon de gelijkmaker twee keer nipt voorkomen. Het offensief bleek echter van korte duur, want uit de eerste hoekschop van Achilles’12 liet iedereen Nick Harberink lopen en diens kopbal plofte zomaar binnen: 2-4. Minuten later leek Stef Rompelaar de gelijkmaker op zijn schoen te hebben, maar zijn schot scheerde rakelings naast.

In het verdere verloop van het duel had NEO veel de bal, kreeg ook best de nodige schietkansen, maar het vizier stond niet scherp genoeg om Bram Bijen in ernstige verlegenheid te brengen. Een hoogtepunt was de fantastische lob van Max Brunninkhuis die op de onderkant van de lat eindigde. Pepijn ten Donkelaar verzilverde de rebound dan wel, maar deed dat helaas uit buitenspelpositie.

Achilles’12 strooide tussen de bedrijven door ook nog wat extra zout in de niet al te grote NEO-wonden na een inschattingsfout van Leco Zeevalkink. Een lange bal leek door hem verwerkt te kunnen worden, maar hij raakte hem slechts half, waarna Rick Keizers de bal op kon pikken en na wat balberoeringen de 2-5 aan liet tekenen.

De wedstrijd eindigde derhalve in 2-5, een nederlaag die je op een aantal manieren kunt interpreteren, maar laten we het houden op een slechte generale.

Mooi om te zien was dat Jesse Keur wat speelminuten kreeg na meer dan een jaar afwezigheid door een ernstige blessure en dat youngsters als Noah Leferink, Pepijn ten Donkelaar, Wout Rouweler en Daan Immerman ook hun speeltijd kregen.

NEO eindigde derhalve op een mooie derde plek in de sterke eerste klasse H en gaat samen met DZC’68 en Stevo de nacompetitie in. De ploeg uit Geesteren verrichte een klein wonder door de nacompetitie voor degradatie te omzeilen en en passant die voor promotie te bereiken. Knap werk!

In de eerste ronde van de nacompetitie speelt NEO zaterdag 1 juni om 14.00 thuis tegen de Zouaven uit Grootebroek. Die ploeg pakte op de laatste speeldag het derde plekje in de nacompetitie in de eerste klasse A ten koste van Vitesse’22 uit Castricum.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer