Fotograaf: Gert Jan Boon

NKC ’51 afgetroefd door Dalto

Afgelopen zaterdag stond er voor NKC ‘51 een pittige thuiswedstrijd op het programma. Na het binnenhalen van de eerste winstpartij in de Ereklasse tegen Synergo uit Utrecht kwam nu Dalto uit Driebergen op bezoek. Zij zagen hun eerste wedstrijd verloren gaan tegen gezamenlijke titelkandidaat Oost-Arnhem.

Alhoewel Dalto geen bekende tegenstander is voor NKC ‘51 in competitieverband, wist NKC ‘51 wat het kon verwachten gezien de historie van de gasten. Dalto kwam meerdere keren uit in de Korfbal League en speelt nu op het tweede zaalniveau van Nederland.

Duidelijk verschil
Veel publiek was zaterdag afgekomen op het affiche, mede doordat bijna alle overige verenigingen een vrij weekend hadden. De wedstrijd stond onder leiding van dhr. Hut en dhr. Deen. NKC ‘51 begon goed aan de wedstrijd en wilde direct laten zien dat er niet over zich heen gelopen zou worden door Dalto in de beginfase. NKC ‘51 opende de score en Dalto maakte snel gelijk, 1-1. NKC ‘51 zou de hele wedstrijd scherp moeten zijn, mocht het enige hoop hebben op een goed resultaat. Al snel werd het overwicht van de gasten duidelijk, maar Dalto kon dit nog niet uitdrukken in de score.

Af en toe kwam NKC ‘51 op voorsprong, maar kon hier telkens niet lang van genieten. Via 3-3 en 5-5 kon NKC ‘51 goed meekomen tot 7-7. Hierna stokte de doelpuntenproductie aan Nijverdalse zijde en NKC ‘51 kon het goede eerste deel van de eerste helft geen passend vervolg geven. Zo’n tien minuten tot aan de rust en NKC ‘51 lukte het niet de korf nog te vinden. Dalto speelde volwassen, had veel over in de rebound, legde NKC ‘51 veel druk op en kon zo het voortouw en een comfortabele voorsprong nemen. Uiteindelijk werd er gerust met 7-12 in het voordeel van Dalto.

Afgetroefd op alle fronten
Na rust tekende NKC ‘51 ook voor de eerste treffer en men dacht dat er misschien nog wat in het vat zat, niets was minder waar. Dalto liet NKC ‘51 geen moment terug komen in de wedstrijd en begon met scherp te schieten. NKC ‘51 zette daar ook weinig tegenover en gaf zich al vroeg gewonnen, dit werd ook zichtbaar in het veld waardoor er snel en onnodig tegen een forse achterstand werd aangekeken, 10-20. Dalto bleef doordenderen en NKC ‘51 had geen antwoord op een tegenstander die zo makkelijk de korf kon vinden. Ook op conditie en kracht werden de Nijverdallers volledig afgetroefd.

De tweede helft zou er voor NKC ‘51 één zijn om snel te vergeten, Dalto bepaalde de eindstand op 13-26. NKC ‘51 kon zich een klein gedeelte meten met deze topploeg, maar moest al snel daarna haar meerdere erkennen.

Komend weekend speelt NKC ‘51 wederom thuis, ditmaal tegen Oost-Arnhem. Aanvang 16:00 uur.