Oost-Arnhem te sterk voor NKC ’51

Zaterdag speelde NKC ‘51 opnieuw een thuiswedstrijd. Waar er vorige week met ruime cijfers werd verloren van Dalto, kwam nu Oost-Arnhem op bezoek. Zij wisten in hun eerdere ontmoeting met Dalto de ploeg uit Driebergen met ruime cijfers te verslaan. NKC ‘51 kon zich dus op gaan maken voor een zware wedstrijd. Voor NKC ‘51 was het een bewogen week met het overlijden van erelid Klaartje Hofstede. Desondanks gingen de wedstrijden door en werd er voorafgaand aan de wedstrijden respectvol een minuut stilte in acht genomen. Hierna werd er door scheidsrechters dhr. Kloosterman en dhr. Herikhuisen gefloten voor het begin van de wedstrijd.

Net als vorige week begon NKC ‘51 goed aan de wedstrijd. De ploeg van Dave van Zonderen had een duidelijk plan en dit wierp zijn vruchten af. Ook Oost-Arnhem wordt gezien als één van de topploegen in Nederland en dus zou NKC ‘51 de hele wedstrijd op het scherpst van de snede moeten kunnen spelen. De ploegen hielden elkaar lang in evenwicht in de eerste helft, waarbij voldoende kansen werden gecreëerd om op voorsprong te komen maar deze niet werden verzilverd.

Concentratie
Via 2-2 en 4-4 stond er na zo’n 20 minuten de 5-5 op het scorebord. Toch sloop er daarna wat concentratieverlies in bij NKC ‘51 en een ploeg als Oost-Arnhem maakte hier goed gebruik van. Zij schakelden een versnelling hoger waar NKC ‘51 met minder energie speelde. Dit zorgde ervoor dat NKC ‘51 niet meer tot scoren kwam tot aan de rust en moest toezien hoe de gasten een voorsprong pakten en deze vergrootte, ruststand 5-10.

Verschil in kracht
In de beginfase van de tweede helft deed NKC ‘51 er alles aan om nog aan te haken bij Oost-Arnhem en werd het verschil soms vier à drie doelpunten. Na de 6-10, 8-12 en 10-14 liep Oost-Arnhem uit naar 10-16 en hiermee was zichtbaar het verzet van NKC ‘51 gebroken. Opnieuw trof NKC ‘51 een fitte ploeg die gedisciplineerd speelt met een hoog tempo gedurende de hele wedstrijd. Het rebound krachtsverschil werd duidelijk waar Oost-Arnhem aanvallend veelvuldig kon herhalen. Bij NKC ‘51 liet ook de zuiverheid van de schoten het afweten waardoor er regelmatig snel balverlies werd geleden. Oost-Arnhem zette nog eens aan, haalde een hoog rendement en scoorde binnen enkele minuten zeven keer en inmiddels was de achterstand in dubbele cijfers opgelopen, 14-24.

Uiteindelijk werd eindstand bepaald op 15-26. Een duidelijke uitslag, maar ondanks dat kan NKC ‘51 toch terugkijken op een prima wedstrijd.