Ruime nederlaag DTC op bezoek bij Lemelerveld

Net als vorige week speelde DTC ’07 een wedstrijd tegen Lemelerveld. DTC kwam vorige week te laat op gang en verloor uiteindelijk met 2-4. Het kan de punten nog steeds goed gebruiken om directe degradatie te ontlopen.

Op een zonovergoten Sportpark Heidepark golfte het spel in de openingsfase op en neer. Lemelerveld had een klein overwicht en stichtte ook het eerste gevaar. De spits van de thuisploeg schoot naast nadat hij de bal op z’n borst had aangenomen. Kort daarna ook een  eerste doelpoging tussen de palen, maar Tristan Bergman bracht relatief eenvoudig redding. Daarna zorgden Sam Tebbe en David Westerhof voor het eerste doelgevaar van de kant van DTC. Het vizier stond echter nog niet op scherp en beide doelpogingen vlogen hoog over.

Onbenutte kansen
Tien minuten voor rust kreeg Lemelerveld een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. De bal ging op de stip nadat Rutger Hof in een poging om een schot te blokken de bal tegen zijn hand kreeg. De boomlange spits van Lemelerveld wist wel raad met dit buitenkansje en maakte de 1-0. Vlak voor het rustsignaal liet diezelfde spits zien ook een aardige vrije trap in huis te hebben. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot hij de bal fantastisch in de rechterkruising. Een grote domper voor DTC dat met een 2-0 achterstand de kleedkamer opzocht.

In de tweede helft ging DTC op zoek naar de aansluitingstreffer, maar het kreeg al redelijk snel de volgende domper te verwerken. Na een lange rush van een verdediger gaf een medespeler uiteindelijk het beslissende zetje en hij zette de 3-0 op het scorebord. Het verzet van DTC leek daardoor wel gebroken. Het speelde geen goede wedstrijd en was vooral in de passing soms erg slordig. Daar wist Lemelerveld na ruim een uur nogmaals van te profiteren, 4-0.

Wisseling van de troepen
In het restant van de tweede helft werd er vooral aan de kant van Lemelerveld volop gewisseld. Met het warme weer leek Lemelerveld blij dat de drie punten binnen waren en zette het niet echt aan om een nog grotere uitslag op het scorebord te zetten. DTC daarentegen probeerde er echt nog wel wat van te maken in aanvullend opzicht, maar het speelde vanmiddag simpelweg niet goed genoeg om ook op het scoreformulier te komen.

In de extra tijd van de wedstrijd maakte Lemelerveld nog een laatste doelpunt en daarmee kwam de eindstand op 5-0. Door deze nederlaag en de overwinning van Reutum tegen Heeten lijkt ook de nacompetitie voor DTC onhaalbaar. Het heeft zes punten minder en een slechter doelsaldo ten opzichte van plek 12 die recht geeft op de nacompetitie. Volgende week maandag (Tweede Pinksterdag) staat voor DTC de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen op het programma. Op Sportpark Lattrop wordt om 14:00 afgetrapt tegen Reünie.