Sportlust neemt met nog één speelronde te gaan de koppositie over van Lemele

De overgang naar het zaterdagvoetbal ging voor Sportlust Vroomshoop gepaard met de intrede van vele talenvolle spelers. Sportlust kende een stroeve start van de competitie maar richting de winterstop ging het elftal van trainer Job Lamberink steeds beter draaien.

Toen koploper Lemele 7 speelrondes voor het einde werd verslagen werd de achtervolging ingezet. Zowel Sportlust als Lemele lieten daarna niets liggen waardoor alles aankomt op de laatste wedstrijden. Tien minuten nadat Sportlust VSW had verslagen druppelde het bericht door dat Lemele na een spannende slotfase had gelijkgespeeld tegen HTC. Daarmee neemt Sportlust na 14 achtereenvolgende overwinningen eindelijk de koppositie over van Lemele en neemt men met nog een speelronde te gaan het heft in handen.

Rust zelve
In de uitwedstrijd in Windesheim wist Sportlust een nipte overwinning uit het vuur te slepen en waardoor men wist zaterdag een stugge tegenstander te treffen. Sportlust opende sterk en na vijf minuten spelen kreeg het al een strafschop. Een hoge voorzet werd door Gijs Kleinheerenbrink teruggekopt richting Tim Spoor. De verdediger van VSW probeerde te onderscheppen maar raakte daarbij Tim zijn hoofd. Ondanks een verzorging van enkele minuten bleef penaltyspecialist Tim kalm en schoot zelf de zoveelste penalty van dit seizoen raak. Na deze openingstreffer nam het baltempo af waardoor weinig kansen werden gecreëerd tegen het defensief ingestelde VSW.

Balletje rond
Na rust speelde Sportlust de bal sneller rond wat leidde tot meerdere kansen om de voorsprong uit te breiden. Met name Simon Spoor was enkele keren dichtbij een doelpunt. Met iets minder dan 10 minuten op de klok was het Tim Spoor die met een geweldige vrije trap in de kruising Sportlust dan eindelijk een comfortabele voorsprong wist te bezorgen. Dit was Tim zijn 100e doelpunt in competiteverband voor Sportlust Vroomshoop, een fantastische mijlpaal.

De laatste minuten van de wedstijd verschoof de aandacht langzaam maar zeker richting de wedstrijd in Lemele. Na 10 lange minuten werd duidelijk dat Lemele en HTC de punten hadden gedeeld. Lemele en Sportlust staan gelijk in punten maar dankzij enkele ruime overwinningen gaat Sportlust nu op basis van doelsaldo nu aan de leiding in de competitie.

Ontknoping
Volgende week wacht een zeer spannende ontknoping van de competitie waarin zowel Sportlust als Lemele nog met het kampioenschap aan de haal kunnen gaan. Sportlust speelt in en tegen Kampen terwijl Lemele in Wijthmen hun uiterste best zal doen om toch nog met het kampioenschap aan de haal te gaan. Gesteund door hopelijk vele supporters zal Sportlust er echter alles aan doen om de felbegeerde koppositie niet meer uit handen te geven tegen Kampen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer