TVC ’28 pakt belangrijke punten tegen Pelikaan S

TVC ’28 moest afgelopen zaterdag richting Groningen voor de confrontatie tegen Pelikaan S. De club uit Oostwold kondigde in februari van dit jaar aan te stoppen met prestatievoetbal. Na 4 verloren wedstrijden op rij en met hijgende concurrentie in de nek van TVC was het noodzaak om de 3 punten mee te nemen naar de Grote Moat. In de selectie ontbraken Niek Staarink, Koen Leemhuis, Daan Geerts en Koen Fleer. Trainer ter Avest had in de opstelling ervoor gekozen om Ruud Hesselink, die tegen MASV een uitstekende indruk achterliet, in de goal te zetten. Verder was er ook een basisplaats voor Stefan Huiskes en Maarten Booijnk.

TVC ’28 begon sterk aan de wedstrijd met een stevig veld overwicht wat ze eigenlijk de hele eerste helft wel hebben gehouden. Gelijk in de eerste minuut had Okke Schepers zijn ploeg al op voorsprong kunnen zetten. Echter zijn schot werd gepareerd door de uitstekende keeper van Pelikaan S. TVC ’28 kreeg veel ruimte op het middenveld. Dit bracht regelmatig, Sam Holsink die tegen Pelikaan S achter de beide spitsen speelde, in schot positie. Tot 3 keer toe wist hij vanaf de 16 een schot te lossen in de eerste helft maar de keeper zat er telkens goed bij. Na een minuut of 20 bracht Stefan Huiskes de 0-1 op het scorebord.

Inzet
Dit tot groot enthousiasme van de vele mee gereisde supporters. Sterk doorgaan van Okke Schepers bracht de bal bij Huiskes die opdook in de 16 en goed kon afronden. Pelikaan S kreeg in de eerste helft een aantal mogelijkheden maar miste de overtuiging om te scoren. TVC ’28 as de bovenliggende partij. Nadat Mart Groothuis tot 2 keer toe niet een kans wist te verzilveren was het wederom Okke Schepers die aan de basis stond van een doelpunt. Hij legde de bal panklaar voor Jeffrey Huizinga die de bal schitterend in de kruising schoot en hiermee de 0-2 op het scorebord bracht. Dit was gelijk ook de ruststand.

Aansluiting
De eerste 15 minuten na rust was Pelikaan S op zoek naar de aansluitingstreffer. In die fase kreeg TVC ’28 in de omschakeling ook nog mogelijkheden via Okke Schepers en Sam Holsink maar beide wisten het net niet te vinden. Trainer Berthil Ter Avest wisselde in de 60e minuut beide spitsen en bracht Stef Roelofs en Thijs Koopman. De laatste was nog maar koud in het veld toen hij een tweetal spelers van Pelikaan S passeerde en Sam Holsink vrij voor de keeper zette, en simpel de 0-3 en tevens de eindstand kon aantekenen.

In het laatste half uur kreeg TVC ’28 nog diverse mogelijkheden om de score uit te breiden maar de scherpte ontbrak bij de voorste linie. Met deze overwinning staat TVC ’28 weer wat steviger op de 10e plek van de ranglijst. Met 4 punten voorsprong op de nummer 13 van de ranglijst Buitenpost en met nog 2 wedstrijden te gaan, kan TVC ’28 zich komende zaterdag om 18.00 uur thuis tegen Heino definitief veilig spelen.