Valse start nekt Jolly Jumpers tegen Lions

In een vol sportcentrum klonk om 20:30 uur het startsignaal voor de derde wedstrijd in de halve finale van de final four. Voor de derde keer strijden de dames uit Tubbergen tegen de dames uit Landsmeer tegen elkaar. De stand is ondertussen 1-1 gelijk.
Jolly Jumpers opende de wedstrijd met een fraaie and-on van Jasmijn. Al snel reageerden de Lions met een eenvoudige lay-up. Daar waar het de Jumpers zaterdag makkelijk afging met scoren, was dat vandaag niet het geval. Ballen vielen niet, terwijl de Lions het verschil als maar groter maakten. Zo hikten de Tubbergse dames tegen een 12-24 achterstand aan na het eerste kwart.
De roodhemden probeerden bij elkaar te blijven, maar kregen er maar geen grip op. Lions bleef het netje beter vinden waardoor de tussenstand bij rust nog groter was in het voordeel van de dames uit Landsmeer. Tussenstand bij rust: 21-39.
Inlopen
Na een peptalk in de rust was het aan de Tubbergse formatie om puntje voor puntje wat van de achterstand af te snoepen. Jade had inmiddels haar vizier op scherp en vond een aansluiting door twee driepunters. Ook Marell en Birte begonnen het netje te vinden van ver. De vechtlust was te zien en het publiek stond achter de dames. Stand na het derde kwart: 44-60.
Nog tien minuten tijd om een 16 punten achterstand om te zetten in winst. Met de mentaliteit waarin we het derde kwart eindigden, was dit niet onmogelijk. Jolly opende gelijk met een driepunter en een snelle score waardoor het verschil nog slechts 11 was. Anke maakte deze wedstrijd haar rentree en was gelijk van belang in de verdediging. Ook haar aanvallende dreiging bracht haar op de vrijeworplijn, wat menigeen kippenvel deed bezorgen. Het vierde kwart werd gewonnen door de Jumpers, waarin zij een ware vechtlust lieten zien. Helaas was dit niet genoeg. Eindstand: 69-79.
Aanstaande zaterdag, 11 mei, spelen de dames om 18:30 uur in Sportcentrum de Vlaskoel.