Vasse sluit seizoen af met derby winst op Kosc

Waar Vasse vorige week de koploper en uiteindelijk kampioen UD van de titel afhield, won het vandaag op bezoek bij Kosc. De derby eindigde in een 1-0 overwinning voor de blauwwitten. De enige goal van de wedstrijd was een onfortuinlijke eigen goal van Kosc.
Het was broeierig warm in Ootmarsum en beide teams hadden hier zichtbaar last van. De eerste helft gebeurde er nagenoeg weinig en er waren ook weinig kansen voor beide teams. In de 30e minuut dan toch een doelpunt na een goede actie van Daan Haarhuis. De aanvaller zette de bal voor en deze werd onfortuinlijk binnengekopt door een middenvelder van Kosc. Vasse op 0-1 en dit was tevens de ruststand.
De tweede helft was niet van een hoogstaand niveau. Vasse leek het wel prima te vinden en liet het balletje af en toe rustig rondgaan. Kosc had nog kans om een plek hoger op de ranglijst te komen maar dan moest er wel minimaal gelijk worden gespeeld. Uiteindelijk kabbelde de wedstrijd naar het einde en dit gaf trainer Danny Giethoorn de mogelijkheid om de vertrekkende (Tom Wiefferink) en stoppende spelers (Stefan Weersink en Randy Pegge) een publiekswissel te gunnen. Toch was het Kosc wat in de dying seconds nog een levensgrote kans kreeg. Maar doelman Loet Hannink parkeerde de inzet met een katachtige redding en bekroonde hiermee een puike wedstrijd. Na 100 minuten spelen vond de scheidsrechter het goed geweest en floot af. Vasse eindigt uiteindelijk op prima 4e plek en sluit het seizoen positief af.