Op tweede pinksterdag namen VV Langeveen en VV Manderveen het voor de tweede keer in korte tijd tegen elkaar op. Begin april werd er met 1-1 gelijkgespeeld op Sportpark de Samenwerking; ditmaal kon er een duidelijke winnaar worden aangewezen. Manderveen zegevierde met 0-3 bij de buurman.
Met een ietwat gehavende selectie bij Langeveen en een aantal wijzigingen in de ploeg van Manderveen was het de bezoekende ploeg die de score vroeg in de wedstrijd opende. Na een afgemeten voorzet van Wout Wesselink kon Jorn Heidkamp zijn elfde treffer van het seizoen binnenkoppen.
In de 35 minuten daarna werd er weinig gedaan om het publiek te vermaken en werd vooral de lange bal gehanteerd. Kort voor rust schakelden de ploegen weer een tandje bij en vielen er zowaar een serie kansen te tellen. Namens Manderveen was Joris Wesselink met een omhaal dicht bij een treffer en kon de grootste kans genoteerd worden toen Jorn Heidkamp oog in oog met Thijs Avéres naast schoot. Ook Timo Paus kreeg een mogelijkheid, maar hij schoot met zijn linkerbeen rakelings naast. In de laatste minuut voor rust beet de thuisploeg ook wat van zich af. Zo werd Langevener Maric Gijsbers kort voor rust van scoren gehouden en kon Tom Rekers in de rebound de 1-1 niet aantekenen.
In het tweede bedrijf werd Langeveen wat sterker en kreeg het mogelijkheden, maar Job Kuipers was goed op zijn post. Het duurde tot de 75e minuut toen er weer gejuicht kon worden door Manderveen. Ditmaal was het Wout Wesselink die raak schoot na voorbereidend werk van Jorn Heidkamp.
Manderveen was nog niet klaar en maakte via Joris Wesselink nog een derde treffer. Hij kon binnenwerken nadat Kevin Huzink de bal op acrobatische wijze voor het doel bracht. De ingevallen spits kreeg daarna nog de mogelijkheid de score te vergroten, maar stiftte via de keeper naast.
Niet lang nadat de scheidsrechter op zijn fluit blies voor het eindsignaal doken de aanwezige bezoekers en de teamleden van de beide clubs de kantine in voor een gezellige afsluiting van de derby.

Voor Manderveen is deze derbywinst een mooie opsteker na een wisselvallig verlopen seizoen. Knappe resultaten tegen hooggeklasseerde ploegen werden haast structureel opgevolgd door onnodig puntenverlies tegen mindere tegenstanders, waardoor de ploeg op een 8e positie staat. Wat absoluut hoopgevend is, is dat de ploeg van Thijs Masselink elke tegenstander goed weerstand heeft kunnen bieden. In de slotronde van de competitie krijgt het Diepenheim op bezoek. Bij Langeveen zal eveneens het gevoel kleven dat er te weinig is gepresteerd: de ploeg staat 10e en wist tot nu toe slechts drie overwinningen te boeken. Volgende week krijgt het nog één kans om het puntental te vergroten; uit bij Zenderen Vooruit.