Blauw Zwart degradeert naar derde klasse na puntloos seizoen

Afgelopen zaterdag stond alweer de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma voor Blauw Zwart. Waar in de eerste helft van het veldseizoen en in het zaalseizoen nog het doel van handhaving gehaald werd, was dit helaas de tweede helft van het veldseizoen niet gelukt voor het team van Edgar Korf. Ondanks de degradatie naar de derde klasse werd er toch volop gestreden om het veldseizoen niet puntloos te eindigen.

Blauw Zwart begon deze zaterdag, in verband met wat blessures, in een andere opstelling dan gewoonlijk. De wedstrijd werd ingefloten en het eerste doelpunt van de wedstrijd viel aan de kant van de Wierdenaren. Hierna kantelde het spelbeeld en wist Zwart Wit uit te lopen naar een stand van 5-1. Blauw Zwart wist in de eerste helft niet goed om te gaan met de verdedigende druk, waardoor het eigen spel niet optimaal gespeeld kon worden. Het team uit Wierden wist voor de rust nog slechts tweemaal het korfje te vinden. Er werd gerust met een stand van 9-3. In de rust werd duidelijk dat er iets creatiever gespeeld moest worden door de ploeg van Edgar Korf.

Te laat met scoren
De eerste 10 minuten van de tweede helft veranderde het spelbeeld echter nog weinig ten opzichte van de eerste helft. Blauw Zwart wist genoeg kansen te krijgen, echter bleven de doelpunten schaars. Vanaf een stand van 13-4 wist de Wierdense ploeg mee te gaan scoren. Er werd creatief gespeeld en het eigen spel kwam bij vlagen zeer goed uit de verf, stand 14-9. Het laatste fluitsignaal van dit seizoen klonk bij een stand van 16-12.

Helaas geen overwinning voor Blauw Zwart, dat hiermee met 0 punten onderaan geëindigd is in de tweede klasse. Volgend jaar zal Blauw Zwart in de eerste helft van het veldseizoen uitkomen in de derde klasse, er zal dan weer vol gestreden worden voor het kampioenschap en de terugkeer naar de tweede klasse.