De Tukkers blijft tweede klasser na verlies tegen Hoogezand

ALBERGEN – Het is De Tukkers niet gelukt om een ronde verder te komen in de nacompetitie. De zwart-witten verloren afgelopen zondag thuis met 0-3 van het Groningse Hoogezand en dat betekent geen promotie voor de Albergenaren. De eerste tien minuten had Hoogezand een licht overwicht, maar daarna kwam De Tukkers beter in de wedstrijd en dat resulteerde ook in een paar mogelijkheden. Na 12 minuten spelen snelde Kjell Huisman langs twee tegenstander, maar zijn inzet ging voorlangs. Nog geen minuut later vond dezelfde Huisman middels een steekbal Kars Velthof in de diepte. Laatstgenoemde omspeelde de doelman, maar de goalie van Hoogezand was op tijd terug om de inzet van Velthof te redden. De ploeg uit Hoogezand werd voor het eerst gevaarlijk na ongeveer een half uur spelen.

Een scherp aangesneden hoekschop werd door Heine Uuldriks op doel gekopt. Gelukkig stond Marco Stege bij de eerste paal op de doellijn en kon hij het leer wegkoppen. Niet veel later was het doelman Rens Davina die knap redde op wederom een kopbal van spits Uuldriks. Na 33 minuten spelen kreeg De Tukkers een grote kans om op voorsprong te komen. Tymo Schär bereikte met een geweldige steekpass buitenspeler Sven Masselink. De aanvaller van De Tukkers stuitte van dichtbij op de doelman. Aan de andere kant was Hoogezand nog een paar keer dreigend voor de rust, maar tot zonder grote kansen tot gevolg. De tweede helft was Hoogezand duidelijk de bovenliggende partij.

De Tukkers had moeite om de bal voorin vast te houden en in de passing was het ook te slordig. Het was te danken aan doelman Rens Davina dat De Tukkers niet op een achterstand kwam. Hij redde na 57 minuten spelen geweldig op een kopbal na een hoekschop. Even later was het wederom Davina die een doelpunt van Hoogezand voorkwam. Een schot vanaf een meter of 20 raakte hij nog met zijn vingertoppen, waardoor de bal uiteen spatte op de lat. Na ongeveer 70 minuten spelen drukte Hoogezand het overwicht wel uit in een voorsprong.

De Tukkers kreeg de bal achterin niet goed weg en uiteindelijk viel de bal met een stuit bij Heine Uuldriks die met een prachtige voetbeweging de bal van dichtbij tegen de touwen schoot: 0-1. Vijf minuten later viel de volgende treffer. Na een ingooi van De Tukkers werd balverlies geleden en Uuldriks omspeelde een verdediger van De Tukkers en gaf de bal panklaar voor. Bij de tweede paal werd de bal door Mats Kartoidjojo van dichtbij binnen gegleden: 0-2. De Tukkers probeerde nog wat te forceren in het slot, maar kreeg het deksel op de neus. Na een aanval over de rechterkant werd de bal voorgezet. Joran van Zwol stond vrij en schoot gemakkelijk de 0-3 tegen de touwen. Invaller Milan Huisman kreeg in blessuretijd nog een kans op de eretreffer maar hij zag zijn inzet uitstekend gered worden door doelman Teun Hoekstra.

We wensen Hoogezand veel succes in de nacompetitie en willen via deze weg alle supporters bedanken die vandaag en het gehele seizoen in grote getalen aanwezig waren!

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer