Eind Goed, Al Goed! (Nu Blik op de Roodzwarte Toekomst)

‘We are The Champions…’ knalde zaterdag 8 juni over sportpark Westbroek van gastheer FC Ommen in het mooie Vechtstadje. We waren geen kampioenen maar zo voelde het wel even, de opluchting was voelbaar. Geen Queen maar wel de Koning te rijk!

Terugkijken heeft weinig zin, het blijft hoe dan ook een waardeloos seizoen maar wel eentje met een bijzonder fijn einde. Over tig jaar weten wij allemaal nog waar wij waren op die bewuste zaterdag 8 juni 2024. Lekker om zo het jaar af te sluiten en de blik liefdevol te richten naar de roodzwarte toekomst. Het kan alleen maar beter gaan. Of niet dan…. Wat we zeggen, terugkijken heeft weinig nut. Iedereen die (nauw) betrokken is/was bij het vlaggenschip weet waar de boot genadeloos lekte. De rederij greep net op tijd in. De zittende kapitein werd van de boot gehaald en de beste stuurlui aan wal stuurden maar liefst 3 kapiteins naar het bijna zinkende schip. Het hielp. Ze plakten de gaten met ervaring en realiteitszin en wisten de ‘muitende matrozen’ weer op compleet andere gedachten te brengen. Genoot zaterdag 8 juni van een (h)echt Mariënberg, als het moet staan wij er… Supportersbus vol. De tribune met bijna alleen maar jeugd van de roodzwarten en schreeuwen maar. 90 minuten lang schreeuwden zij hun kelen schor. Dat geeft de burger toch moed! Geweldig! Hoeveel auto’s waren er niet afgereisd naar de thuishaven van FC Ommen. Rookbommen bij de aftrap. Het park kleurde rood en blauw! Roodzwart nam al snel het initiatief over van het wit/blauw van Sportclub Lemele. Mooi om te zien dat, als het er echt moet, de mannen van de gestampte roodzwarte pot er staan! Dat is genieten met een hele grote U. De veren hebben ze al gekregen, de kontjes doen misschien een beetje pijn maar niks dan lof voor Arjan Bolks, Arjan Peters en Theo de Lange.

Tuurlijk deden ze het niet allen. Ook leider Gerard Lotterman heeft flink wat duitjes in allerlei zakjes gedaan. Vlaggert Wim Doek kreeg het afscheid waar hij op hoopte, het doek viel (gelukkig) niet. Alle menschen werden Brüder. Het was verrekte mooi om te zien dat iedereen weer van elkaar hield op het Westerpark. Lang leek de scheiding niet af te wenden maar de mediators wisten te praten als brugman en alle neuzen weer in dezelfde richting te krijgen.

Nogmaals, fantastisch als je het zo met elkaar kunt afsluiten. Geweldig, dat geeft een boost. Tja, afscheid nemen wij ook van Micheal Zweeers, Niek Noeverman en Patrick Willems. Ze stoppen, gaan lager voetballen of hebben nu op de mooiste dag van de week andere dingen te doen. Dat kan, dat mag, meer dan voetbal.

We kijken uit naar de enthousiaste nieuwe trainer, Wouter Tabbers uit Zwolle.

Hij heeft er zin aan. Staat te trappelen van ongeduld op de Peperbus, wat ik oe brom! Dat mag en kan ook. Want Mariënberg heeft de toekomst, de wind weer in de zeilen. Er komt voldoende, talentvolle, jeugd over van de A-junioren. Tabbers heeft wat te kiezen. We beginnen al vroeg aan het seizoen. De laatste zaterdag van Juni komt het eerste elftal alweer samen om een frisse start te maken voor het seizoen ‘24/’25, gelukkig in de 4e klasse. Tot dinsdag 16 juli zal er dan getraind worden met o.a. twee oefenwedstrijden. Tegen Banthum en Lemelerveld. Het tweede blok van de voorbereiding begint op 20 augustus met ondermeer duels tegen Kloosterhaar en SV Raalte.

Tzt houden wij jullie op de hoogte via onze site en sociale mediakanalen. Nu, genieten van het EK, juichen voor Oranje ipv Roodzwart maar als de support net zo fanatiek is als de laatste weken voor onze club dan kan het niet anders en worden wij na 1988 weer Europees kampioen. Fijne zomer (AD).

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer