Mariënberg Redt De Meubels….!! (Gewoon weer 4e klasse na 4-0 zege op Lemele)

Eind Goed, Al Goed! Respect voor onze aanvoerder, Dennis van der Veen. Hij nam in een zwangere kantine die bol stond van allerlei emoties het laatste woord.

Hij bedankte uit de grond van zijn roodzwarte hart alle aanwezigen, niet alleen de supporters maar alles en iedereen, ook die niet inpandig waren. In die paar woorden van Dennis zat het hele seizoen van Mariënberg verweven. Kippevel! Hartstikke mooi. Trots op jou. Net gestopt met janken en daar kwam weer een hele waterval, van geluk welteverstaan! Wat een seizoen, wat een rollercoaster….

‘Aan het einde van de dag zijn we allemaal mensen….’ Joost mag het weten wie dat zei maar dekt wel de lading. Skik knalt uit de boxen…Wie dut mij wat vandage. Joah, het mag wel zo…. Eind Goed, Al Goed! Wij zegevierden afgelopen zaterdag in de finale van de nacompetitie met 4-0 over een dapper Lemele. Wij waren gewoon beter. Aan de zege viel niks aan af te dwingen. Eerlijk is Eerlijk! Wij piekten op het juiste moment, één van onze beste wedstrijden van het seizoen hadden we voor het laatst bewaard. Alleen die tegen Kloosternarigheid was nog ietsie pietsie beter….Als je wint heb je vrienden….Rijendik, echte vrienden! In de laatste weken ging iedereen (weer) van elkaar houden. Wat mooi om te zien dat het vlaggenschip iedereen met elkaar verbond. Mariënberg in optima forma. Mijn dikverdiende complimenten aan de technische staf. Geen gemakkelijke opgave. Het team was voor enkele weken dood en bijna begraven… Maar Arjan B., Arjan P. en Theo de L. reanimeerde het team tot volle wasdom. Schitterend! Accenten op andere dingen, vooral positiviteit en ervaring. Zij hadden vaker met het bijltje gehakt en dat gaf uiteindelijk de doorslag. Veel oud-trainers appten, gefeliciteerd. Die hebben het juiste Mainbarg-profiel, het juiste DNA.

Tja, het appie kan nog komen maar ik geloof er niet meer in, wel in Mariënberg. Wat een seizoen. Eind goed, Al goed maar het moest van heel ver komen…. Uit de krochten van, ja van wat…? Zeg het maar! FC Ommen was onze gastheer. Gastheer voor Lemele en Mariënberg. Ze hadden het top voor elkaar. Als je wint vind je alles prima maar ook voor het eerste fluitsignaal was alles dik in orde. Mooie mensen daar….Zwanet, Gerrit, Willem, Henk…noem maar op! De burgemeester was Zwitserland, kon niet kiezen. Hij wist wel dat de zege sowieso bleef in zijn gemeente. Na 90 minuten waren het de Mainbargers die het vege liif wisten te redden ten kosten van onze vriendelijke vrienden van Sportclub Lemele.

Je kunt iedereen citeren maar het trio trainers hadden het plan zorgvuldig voorbereid. Het kwam uit zoals ondermeer Arjan B. het donderdagavond voorspelde. Achteraf is het een teamprestatie maar ze gingen weer als de brandweer. Terugkijken heeft geen zin. Wat als, as is verbrande turf. Heb je werkelijk niks aan. Het eerste half uur hapte alles wat Lemele was naar lucht. Eerst kon de keeper nader onheil voorkomen maar het was vechten tegen die bekende bierkaai… Collin opende de score. Wat is hij opgeleefd de laatste weken. Hij kopte de 0-1 tegen de touwen. Collin was even later de aangever voor de 0-2. Hij behield het overzicht en stelde Wesley in staat om te scoren, 0-2. Lemele was rijp voor de slacht. Het stiffie van Wesley, mooi hoor, betekende na 35 minuten eigenlijk al het waterloo voor Lemele, 0-3. De laatste minuten kwam Lemele beter in het spel, maar wist Mariënberg de schade te beperken. Na rust was het duel min of meer al gespeeld. Lemele probreerde het wel maar kon weinig gaten schieten in de bekende pakjes boter. Wesley schoot vlak voor tijd de 0-4 tegen de touwen. Mariënberg blijft door dit resultaat 4e klasser, wij wensen Lemele veel succes volgend seizoen. Tot gauw in de 4e klasse. Jullie verdienen het. Fijn weekend. Misschien deze week nog een uitgebreider terugblik. Soort van evaluatie. Nu genieten. Joah, mag wel zo. (AD)

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer