Meiden Peatminers winnen basketbaltoernooien

De meiden U16 en U18 van Basketbalvereniging Peatminers uit Vriezenveen kwamen twee weekenden achtereen in actie op toernooien in Almelo en Enschede.

In Almelo werd het Underdogtoernooi bij Uitsmijters gespeeld en de Peatminers meiden U16 en U18 wisten hier beide alle wedstrijden in hun poule te winnen en werden daarmee terecht als toernooiwinnaars gehuldigd.

Een weekend later stond het Internationaal toernooi bij Amical Enschede op het programma. Dit tweedaagse evenement met een sterk deelnemersveld uit verschillende landen werd gespeeld in de Diekmanhal.

Verdiend podium
De Peatminers U16 meiden lieten ook hier weer goed spel zien, vier poulewedstrijden werden met prima samenspel winnend afgesloten en slechts tegen de Amerikaanse meiden van Eagles werd een nederlaag geleden. Uiteindelijk hebben de meiden een verdiende 2e plaats behaald in dit sterk bezette toernooi.

De ervaren Peatminers U18 meiden wisten met overtuigend spel al hun wedstrijden tegen een 5-tal tegenstanders uit Nederland en Duitsland om te zetten in winst. Zij mochten na de toernooiwinst in Almelo nu opnieuw het hoogste podium in Enschede beklimmen om de verdiende 1e prijs in ontvangst te nemen.

Top van Nederland
Beide meidenteams van Peatminers spelen hun competitiewedstrijden op landelijke niveau en behoren daarmee in tot de top van basketballend Nederland. De meiden hebben met deze toernooien het seizoen afgesloten. De club bedankt de coaches Natasja, Ellen, Miranda en Nienke voor al hun inzet dit seizoen.

Het seizoen is nu voorbij maar op zaterdag 22 juni organiseert Peatminers nog het 3×3 toernooi op locatie Manitobaplein Vriezenveen waar u onder andere de meiden van U16 en U18 nog kunt zien basketballen. Entree is gratis, u bent van harte welkom.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer