NEO blijft in de eerste klasse na 1-0 verlies tegen Flevo Boys

In een aantrekkelijke en spannende wedstrijd voor erg veel publiek is NEO er, net als vorig jaar, helaas niet in geslaagd promotie naar de vierde divisie af te dingen. Het bezoekende Flevo Boys haalde billen knijpend het eindsignaal en de enige goal van de avond, vlak voor rust gescoord door Aron Kleefstra bleek doorslaggevend. Na een erg afwachtend begin van beide ploegen was de sterk spelende Kevin van den Brug na 18 minuten als eerste dicht bij een goal.

De grillige spits schoot over. Twee minuten later veerde ’t Wooldrik op. Wessel Bom zette een combinatie op met Kevin van den Brug, maar Boms inzet huppelde helaas nipt naast. Even later werd een schot van de linksback nog net aangeraakt en leverde het niet meer dan een hoekschop op. Uiteraard liet ook Flevo Boys zien een goede ploeg te hebben. De ploeg beschikt over een paar handige aanvallers en de NEO-defensie moest alle zeilen bijzetten. In die fase hoefde Leco Zeevalkink echter alleen in te grijpen bij een slap schot van afstand.

Na 40 minuten had NEO op voorsprong moeten komen. Na goed storen belandde de bal via Jasper Scholten bij Jochem Stam die de bal best goed inschoot, maar op een of andere wijze kreeg goalie Klaas Boersma er nog een hand tegenaan. Ook de rebound leverde niet meer op dan een corner. Twee minuten later kantelde de wedstrijd aan de andere kant. Een vrije trap van de gasten mislukte eigenlijk, maar de bal werd opnieuw en hoog ingebracht.

De geweldige spits Johan Tiems zette de bal voor en na goed doorkoppen ramde Kleefstra de bal hoog in het dak van het doel, onhoudbaar voor Zeevalkink. Na de pauze verliet Jesse Keur het veld voor Stef Rompelaar en Michel Steggink bracht later ook nog Twan Weghorst, Bram Rikhof en Kevin Roesink in het veld. Het tweede bedrijf speelde zich voornamelijk af op de speelhelft van Flevo Boys, dat gegroepeerd en sterk verdedigde. Desondanks kreeg NEO meerdere mogelijkheden de gelijkmaker aan te laten tekenen, maar de ploeg ontbeerde elk greintje van geluk op deze woensdagavond.

Jochem Stam, Kevin van den Brug (meerdere keren) en Stef Rompelaar namen het vijandelijke doel onder vuur, maar Boersma hoefde niet zo vaak op te treden. De goed spelende Wout Bartelink leek Jasper Scholten vlak voor tijd nog vrij voor Boersma te zetten, maar de bal sprong net iets te ver van diens voet. In blessuretijd leek een kanonskogel van Twan Weghorst op weg naar de 1-1, maar een Flevolands hoofd riskeerde zijn leven en blokkeerde de bal.

Het moet overigens wel gezegd worden dat Flevo Boys, middels handenbinder Tiems, ook nog een aantal kansen kreeg, maar de NEO-defensie bleef de situatie meester, waarin met name Coen ten Tusscher en Ephrem Aslan een erg sterke pot speelden. Na ruim 90 minuten floot de voortreffelijke arbiter Stan Smit voor het einde en kon Flevo Boys zich gaan opmaken voor de finale tegen DVVA. Voor NEO resteert niets ander dan terugkijken op alweer een topseizoen, dat de spelers en staf uiteraard graag op een andere manier hadden willen afsluiten. De selectie bleek breed en dat was nodig gezien het forse aantal blessures waarmee de ploeg te kampen kreeg. De kwaliteit van de plaatsvervangers geeft een prima gevoel richting het volgende seizoen, waarin opnieuw in de fantastische eerste klasse uitgekomen wordt.

Het trouwe publiek werd regelmatig verwend op ’t Wooldrik en zal volgend seizoen ongetwijfeld gaan kijken wat nieuwe trainer Job ten Thije er met zijn staf en selectie van gaat maken. Tot dan!

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer