Prima start nacompetitie DOS’37 met winst op SC Westervoort

Vriezenveen – Op een spannende zaterdagmiddag in Vriezenveen trad DOS’37 aan tegen SC Westervoort in de eerste ronde van de nacompetitie. De inzet was hoog: voor DOS’37 stond het behoud van hun plek in de eerste klasse op het spel, terwijl SC Westervoort, na het verlies van het kampioenschap in de laatste speelronde, vechtend om promotie aan de nacompetitie moest deelnemen. In een overtuigende wedstrijd wist DOS’37 met 3-0 te winnen, dankzij doelpunten van Sander Thomas, Ronald te Morsche en Martijn Olde Olthof.

Eerste Helft

De wedstrijd begon met een sterk en geconcentreerd DOS’37. Hoewel de eerste 20 minuten vooral gekenmerkt werden door balbezit voor de thuisploeg, ontbraken de echte kansen. Enkele corners leverden geen gevaar op voor het doel van SC Westervoort. DOS’37 speelde zonder de geblesseerde Senna Silva van der Veen, die vanwege een bovenbeenblessure moest toekijken.

Het eerste echte gevaar kwam in de 24e minuut, toen Hidde Boers de bal op het middenveld veroverde en deze doorspeelde naar Sander Thomas. Thomas had ruimte en tijd om vanaf ongeveer 20 meter uit te halen, en zijn prachtig gekrulde schot verdween in de linkerbovenhoek van het doel: 1-0 voor DOS’37. Dit doelpunt gaf de thuisploeg zichtbaar meer vertrouwen.

SC Westervoort had moeite om grip te krijgen op de wedstrijd, en DOS’37 bleef de dominante partij. In de 37e minuut volgde de 2-0 na een snelle aanval. Koen Nijkamp werd op het middenveld diep gestuurd en gaf de bal breed op Ronald te Morsche. Met een krachtig schot schoot te Morsche de bal onderkant lat over de lijn. Ondanks protesten van SC Westervoort werd het doelpunt terecht goedgekeurd door de scheidsrechter en de assistent.

Net voor rust kreeg DOS’37 nog een kans om de voorsprong verder uit te breiden. Sander Thomas brak door de verdediging van SC Westervoort, maar zijn schot belandde in het zijnet. De ruststand bleef daardoor 2-0, een comfortabele voorsprong voor DOS’37.

Tweede Helft

De tweede helft begon net zo voortvarend als de eerste was geëindigd. Al in de 49e minuut, na een corner, schoot Martijn Olde Olthof de bal snoeihard in het doel, waardoor DOS’37 op een 3-0 voorsprong kwam. Dit leek de genadeklap voor SC Westervoort, die moeite hadden om in hun spel te komen.

DOS’37 kreeg na het derde doelpunt nog meerdere kansen om de voorsprong verder uit te breiden. Glenn Jansen en Koen Nijkamp kregen beide grote kansen, maar wisten niet te scoren. Langzaam maar zeker zakte DOS’37 wat in, wat SC Westervoort de kans gaf om iets terug te doen. De bezoekers raakten de lat en stuitten meerdere keren op de uitstekend keepende Patrick Nitert, die zijn doel schoon wist te houden. Ook in de slotfase kreeg SC Westervoort nog enkele grote kansen.

In de 71e minuut schoot Taiwo Francismouth een indirecte vrije trap net over het doel, en in de 86e minuut kopte Olaf de Lange de bal op de lat. Ondanks deze gemiste kansen bleef DOS’37 eenvoudig overeind. Nitert moest nog eenmaal in actie komen na een fout van zichzelf, maar wist de bal tot tweemaal toe te redden, waardoor de eindstand 3-0 bleef.

Conclusie

DOS’37 boekte een overtuigende overwinning in de eerste ronde van de nacompetitie en met deze winst is men in ieder geval een stapje dichter bij het prolongeren van het eerste klasserschap. De Vriezenveners kunnen zich nu opmaken voor de halve finale in deze nacompetitie, tegen SC Bemmel, de nummer 9 van de 1e klasse G. DOS’37 mag op basis van een betere 9e plaats dan SC Bemmel een thuiswedstrijd spelen. DOS’37 behaalde 28 punten tegenover 26 punten voor SC Bemmel in de reguliere competitie van de 1e klasse. De winnaar van deze halve finale speelt dan de finale tegen de winnaar van 1e klasser Hulzense Boys vs 2e klasser Gramsbergen. De halve finale tussen DOS’37 en SC Bemmel zal volgende week dan plaatsvinden op sportpark Het Midden in Vriezenveen. Het belooft wederom een spannende ontmoeting te worden, waarbij de aanvang waarschijnlijk om 14:30 uur zal zijn.