SDO wint streekderby tegen TOP

Afgelopen zaterdag speelde SDO haar laatste thuiswedstrijd. Om handhaving veilig te stellen moest er van de buren uit Vroomshoop gewonnen worden. Er was in deze derby dus nog genoeg om voor te spelen. Tevens was er een gezellige dag georganiseerd voor sponsoren en leden van de club waardoor een groot aantal mensen naar deze derby waren afgereisd.

Om 15:30 ging de bal bij de oranjehemden voor het eerst rond. Na een kleine tien minuten wist SDO 2-0 op het scorebord te noteren ,maar TOP wist het mandje daarna ook gauw te vinden 2-1. De beginfase verliep echter stroef. Waar SDO de bovenliggende ploeg was wist het zichzelf niet te belonen en bleef een grote voorsprong uit. De doelpunten waren schaars in de eerste helft. De ploegen zochten de kleedkamer op bij een 5-2 tussenstand.

Veel kansen, weinig scoren
Na rust was het spelbeeld niet anders. SDO wist zeer veel schotkansen te creëren, maar het gele mandje bleek een lastig doelwit te zijn. De wedstrijd was echter snel gespeeld toen de Reas-formatie de stand verder uitbreidde naar 8-3. In de slotfase vielen er nog wat doelpunten aan beide kanten. Einduitslag 12-4.

In de laatste speelminuut werd er afscheid genomen van twee spelers Henk jan Otten en Sem Wessels. Beide spelers doorliepen de hele jeugd bij SDO en hebben bewezen een vaste waarde voor SDO te zijn. Waar Henk jan er voor kiest om de schoenen voorgoed op te bergen kiest Sem voor een nieuw avontuur bij DOS 46. Wij willen beide spelers bedanken voor jaren trouwe dienst bij de club. Wij hopen beide spelers nog langs of in het veld terug te zien.

Volgende week staat de laatste uitwedstrijd van SDO op het programma tegen Achilles. Hier komen beide heren nog in actie. Deze wedstrijd begint om 15:30 in Almelo.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer