TVC 2 heeft de KNVB beker te pakken

1 juni 2024, wat ‘n dag, wat ‘n dag! Het kan spoken op de Peuverweide….. en dat deed het! Om 16:30 uur werd er gevoetbald om de KNVB beker tussen de 2e elftallen van SDV Barneveld en TVC ’28. In het begin van de wedstrijd had de ploeg uit Barneveld een licht overwicht wat resulteerde in wat kleine kansjes. Deze werden echter niet benut en TVC 2 kwam wat beter in de wedstrijd. Na een goed opgezette counter is het Thijs Koopman die de bal in de verre hoek, buiten het bereik van de keeper van SDV Barneveld 2 heen krult. Niet lang daarna is het Jochem Jansen die het strafschopgebied binnen dribbelt en onreglementair wordt gestopt. De strafschop te gevolge wordt prima binnen geschoten door Stan Lucas. Net voor rust verdwijnt de bal op miraculeuze wijze achter Ruud Hesselink die binnen zijn doelgebied wordt gehinderd. Normaal gesproken een vrije bal voor de keeper echter de scheidsrechter besloot anders. Ruststand 1-2.

Na rust kwamen de mannen van Ken Roling door goed voetbal weinig in de problemen. Sterker nog, de betere kansen waren voor TVC 2. Na een half uur in de 2e helft werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt omdat er vuurwerk op het veld werd gegooid door een deel van de “iets” te fanatieke supporters van SDV Barneveld. Na 15 minuten werd de wedstrijd hervat. SDV Barneveld 2 rolde de mouwen op en begonnen behoorlijk aan te dringen richting het doel van TVC 2. TVC 2 had meer moeite om zich onder de druk te uit te voetballen. Het noodlot sloeg toe in de laatste seconden van de reguliere speeltijd. Nadat Ruud Hesselink al een paar knappe reddingen had verricht is het toch SDV Barneveld 2 dat het doel weet te vinden. Na de 2-2 fluit de scheidsrechter af met een verlenging als gevolg.

In de verlenging gebeurt er weinig. Beide ploegen nemen weinig risico dus ook na 120 minuten staat er nog steeds de 2-2 op het scorebord. Penalty’s moeten uitmaken wie de beker mee naar huis kan nemen. Voor TVC 2 begint Stan Lucas deze reeks en wederom schiet hij de bal tegen de touwen. Na Stan volgen Casper Sjoers, Jochem Luttikhuis, Sem Weghorst en Timo Weghorst en ook zij weten het net te vinden. Ook SDV Barneveld 2 neemt de strafschoppen goed waardoor het na 10 penalty’s 5-5 staat. Vervolgens nemen Gijs Kokhuis, Ruud Hesselink en Dion Everlo ook de penalty’s uitstekend. De 8e penalty van SDV Barneveld 2 weet Ruud Hesselink te stoppen. TVC 2 heeft de KNVB beker te pakken! Na het mislopen van het kampioenschap weten de mannen van Ken Roling toch nog een mooie prijs te pakken. TVC ’28 wil STEVO bedanken voor de uitstekende ontvangst en het prachtige feest nadien!