Vroomshoopse Boys blijft tweede klasser

Op het met vele toeschouwers omzoomde sportpark Smidserve in Hulzen begon Vroomshoopse Boys sterk tegen eersteklasser Hulzense Boys. De bal ging vlot van voet naar voet en dat had bijna succes. De lichtvoetige linker vleugelspits Nelson Runhart vond Mats Scholten aan de linkerkant, die zijn vlammend schot gestopt zag worden door goed voetenwerk van de ervaren keeper Patrick Loohuis. De fanatiek strijdende thuisploeg probeerde de bakens te verzetten en kwam ook tot mogelijkheden. Rond de10e minuut kwamen er enkele kansen voor de roodhemden, maar Boys-keeper Chiel Sickman greep bekwaam in.

De gasten leken in de 22ste minuut aan de leiding te komen. De bal belandde na een snelle ingooi van rechterverdediger Jesper Derks bij zijn tweelingbroer rechterspits Sil Derks, die prima voorzette. De meegekomen Mats Scholten kopte de bal net over het doel. Met een stand van 0-0 werd gerust, waarbij van de goed combinerende Boys uit Vroomshoop de meeste dreiging uitging.

Na de thee ging de formatie van hoofdtrainer Robert Bosma direct manmoedig in de aanval tegen de thuisploeg. Een vrije trap van Léon Dogger belandde in de 47ste minuut op het hoofd van de opgekomen Jesper Derks, maar keeper Patrick Loohuis tikte de bal met een fraaie safe over het doel. Een minuut later leidde een corner van Sven Paters weer tot een kans voor Jesper Derks. Opnieuw was keeper Patrick Loohuis ten koste vaneen corner de winnaar. Aan de andere kant verhinderden twee puike reddingen van keeper Chiel Sickman op inzetten van dichtbij een voorsprong voor Hulzense Boys.

In de fase erna speelde de strijd zich vooral op het middenveld af en kwamen er door een onzuivere eindpassing weinig kansen voor beide teams. In de 71ste minuut kwam bij de bezoekers Niek Wessels centrumspits Ramon de Jong aflossen. Hulzense Boys kwam in de 85ste minuut nog tot een doelrijpe kans, maar de inzet belandde gelukkig voor Vroomshoopse Boys op de linker paal. Bij de stand van 0-0 floot scheiderechter A.J. N. Mulder af en maakten beide teams zich op voor twee keer een kwartier verlenging.

In de tweede minuut van de eerste verlenging werd een lichte overtreding bij de gasten zwaar bestraft met een vrije trap op een gevaarlijke plaats. Frank Gerritsen-Muelkes wist daar wel raad mee en van 20 meter afstand vloog de bal in de verre rechter hoek: 1-0. Na 8 minuten in de eerste verlenging werd aanvallend gewisseld bij de gasten en werden de jonge spelers Siem Pierik en Stef Kikkert gebracht voor de routiniers middenvelder Léon Dogger en linker vleugelverdediger Robert Veld. Ingaande de tweede verlenging kwam Levi Aitink Mats Scholten vervangen en werd door de gasten aangezet voor een verwoed slotoffensief, waarbij de thuisploeg zich vooral tot verdedigen beperkte.

In de 11ste minuut van de tweede verlenging kwam Sten Runhart op links Nelson Runhart vervangen. Twee minuten later viel toch nog de verdiende gelijkmaker voor Vroomshoopse Boys. De corner van Sven Paters belandde in een mêlee van spelers en via een verdediger van Hulzense Boys lag de bal plotseling in het net: 1-1. Een minuut later leek Hulzense Boys de 2-1 te scoren, maar Boys-keeper Chiel Sickman werd daarbij onreglementair gehinderd. Na 120 minuten reguliere speeltijd en verlengingen klonk met een stand van 1-1 het eindsignaal.

Dat betekende een penalty-serie, waarbij Hulzense Boys als eerste mocht aanleggen. Namens Vroomshoopse Boys Sven Paters, Siem Pierik en Sten Runhart trefzeker. Lars Scholten vond bij de derde penalty voor de gasten helaas keeper Patrick Loohuis op z’n weg. Doelman Chiel Sickman stopte knap op het oog op reglementaire wijze de vierde penalty van Hulzense Boys, maar volgens een van de beide KNVB-grensrechters was de Boys-doelman te vroeg van de doellijn gekomen. De penalty werd daarna alsnog door Jorn Hegeman binnen geschoten. Zo won Hulzense Boys dit uiterst spannende nacompetitieduel door alle vijf penalty’s te benutten. Het team uit Hulzen blijft daardoor in de race om handhaving in de eerste klasse.

Vroomshoopse Boys was zeker niets minder dan de eersteklasser Hulzense Boys, maar was niet trefzeker genoeg bij doelrijpe kansen. Het Boys-team ging strijdend ten onder en kan terugzien op een uitstekend seizoen, dat net de gewenste bekroning miste. Volgend seizoen zijn er in de tweede klasse weer nieuwe kansen. De formatie van hoofdtrainer Robert Bosma en zijn staf kan samen met de spelers van de A-selectie dat seizoen met vertrouwen tegemoet zien.

In Hulsen werd in de volgende opstelling gespeeld: doel: Chiel Sickman; achter: Jesper Derks, Lars Scholten, Sven Paters en Robert Veld (98ste minuut: Siem Pierik); midden: Tom Pierik, Léon Dogger (98: Stef Kikkert) en Mats Scholten (105: Levi Aitink); voor: Sil Derks, Ramon de Jong (71: Niek Wessels) en Nelson Runhart (116: Sten Runhart).