Geweldige voetbalavond in Deurningen: FC Twente – Motherwell FC

Alle variabelen waren gunstig voor de organisatie van de oefenwedstrijd van FC Twente tegen het Schotse Motherwell FC afgelopen vrijdag op het sportterrein in Deurningen. Het weer was perfect, de grasmat lag er geweldig bij en er waren ruim 200 vrijwilligers die alles in goede banen leidden. Daarmee konden 2500 bezoekers genieten van een sportief en gezellig evenement. De aftrap om 19:00 uur werd gedaan door de wethouder De Way van de gemeente Dinkelland en het langste actieve lid van D.S.V.D. Regien Kroeze. De aftrap werd door de organisatie een paar weken eerder gedaan. “De voorbereidingstijd was kort en intensief maar is uitstekend verlopen”, zegt Niek Kerkhof Jonkman. Deurningen kent een rijk verenigingsleven, al snel waren 200 vrijwilligers bezig met het organiseren van de wedstrijd en bijbehorende loterij en feestavond. De wedstijd verliep sportief en eindigde in een gelijkspel van 2-2. Sayf Ltaief en Bas Kuipers maakten hun eerste minuten in het shirt van FC. Twente. De doelpunten voor FC Twente werden gemaakt door Daar Rots in de tweede helft.

De sfeer bij de wedstrijd was gemoedelijk en de avond verliep zonder calamiteiten. De oefenwedstrijd is voor FC Twente onderdeel van de voorbereiding op de Champions League. Na de oefenwedstrijd bleven de spelers van beide teams voor het maken van foto’s en het uitdelen van handtekeningen. Voor de aanwezige kinderen een groot succes. Het eerste team van D.S.V.D. speelde zondag ook nog tegen Motherwell FC.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer