NKB cup veld, prooi voor de Brink

Een ongekend sportief seizoen voor de Brink, want afgelopen zondag werd ook de NKB cup op het onderdeel veld aan de lijst toegevoegd. Na het kampioenschap in de competitie, de KTO cup titel en nu de NKB cup winst, is er een einde gekomen aan een prachtig seizoen.

De finale van de NKB cup werd er gestreden tegen KV Reutum, op de baan van KV Niej Haarbig, die de organisatie en veldbaan top geregeld hadden.

Retum starte de wedstrijd prima en Bill Kottink counterde met een kleine voorsprong, een goed begin van de wedstrijd. Bij het derde schot, waarbij Reutum de kloot vrij vroeg aan de grond had, pakte Mika Smellink een voorsprong van 40 meter. Lopende de wedstrijd, die bestaat uit twee ronden van 12 schoten, werd de voorsprong gestaag uitgebouwd. Een geweldig schot van Cisse Luft zorgde ervoor dat de voorsprong één schot werd, een comfortabele voorsprong. De “Golden Generation” van de Brink behield de voorsprong en won eenvoudig de eerste ronde.

Luxepositie
In de tweede ronde werd er geen gebruik gemaakt van de spelers op de “bank”, te weten Sepp Niehoff en Wessel Broekhuis, een ongekende luxe om deze spelers achter de hand te hebben.

Al bij het tweede schot, schoot Jorg Smellink positief uit de slof en pakte weer een lekkere voorsprong waarmee de Brink geen enkele druk voelde van Reutum, dat overigens een goede wedstrijd schoot, maar algemeen net iets minder vaart had dan de Brink. De Brink schoot hard en zuiver de wedstrijd uit en pakte ook in deze ronde een schot voorsprong.
Met de winst en titel als een mooi gevolg van een prachtig seizoen, met de trilogie als resultaat.

De “Golden Generation” gaat komend jaar over van de jeugd naar de senioren.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer