BC Bousema/JBSCues.nl verliest onnodig van Team Babbelz

De driebandenspelers van het Lochemse BC Bousema/JBSCues hebben zondag thuis tegen koploper Team Babbrlz een onnodige 2-6 nederlaag geleden. Halverwege stond het team van captain Ronny Hazewinkel al op 0-4 achterstand.

De partij tussen de beide kopmannen, Jeffrey Jorissen en Frédéric Caudron was al binnen vijf en veertig minuten beslist in het voordeel vaan de Belgische speler. Caudron begon met een serie van acht caramboles en stond na acht beurten al op een 10-19 voorsprong. Hij sloot zijn partij af met series van vijf, zeven en negen caramboles. Jorissen kwam in da na beurt niet verder dan vijftien caramboles en leed zo zijn eerste nederlaag van dit seizoen.

Veerkracht
Op de andere tafel begon Frans van Schaik tegen Jack Wijnen goed aan zijn partij en had middels een serie van zeven caramboles na vier beurten een 12-4 voorsprong. Wijnen toonde voldoende veerkracht en had halverwege een 17-21 voorsprong. Ook in het tweede deel bleef Wijnen het initiatief houden en won afgetekend na 34 beurten met 23-40.

Spanning
In het tweede deel bracht Gökhan Salman in het Turkse onderonsje de spanning terug door zijn landgenoot Salvas Bulut in 19 beurten te verslaan met 40-31. Op de andere tafel werd de partij tussen de Belgen Johan Loncelle en Davy van Havere een echten zenuwslopende partij met veel onnodige missers en verkeerde keuzes. Uiteindelijk was het Van Havere die een 31-22 achterstand omboog in een 33-33 gelijke stand en in de 32ste beurt de partij uitmaakte met een serie van zeven caramboles. Loncelle kwam in de na beurt niet verder dan vier caramboles.

“Onnodig puntverlies. We hebben tegen de sterke koploper gewoon een punt laten liggen die meer dan verdiend zou zijn geweest”, aldus captain Ronny Hazewinkel.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer Teammaterialen