De Tukkers boekt in Dalen de eerste zege buitenshuis

DALEN – Het is De Tukkers afgelopen zondag voor het eerst gelukt om een uitwedstrijd om te zetten in een resultaat. Uit bij Dalen ging het niet zo makkelijk als vorige week, maar de Albergenaren wisten wel de volle buit te pakken: 2-3.

De Tukkers kwam in het begin van de wedstrijd nog niet in het eigen spel. Dalen zette redelijk hoog op het veld druk op de Albergenaren en het lukte de zwart-witten niet om daar onderuit te spelen. Tot gevaarlijke momenten leidde dit niet en ook aan de andere kant werd De Tukkers amper gevaarlijk.

Pas na 24 minuten spelen leidde een goede aanval tot de eerste goede mogelijkheid aan Albergse zijde. Sven Masselink vond middenvelder Hugo Demmer in de diepte. Een verdediger van Dalen kon nog maar net voorkomen dat Demmer op goal kon schieten.

Schoten in de roos
Waar het de afgelopen weken bij De Tukkers nog wel eens schortte in de afwerking, was na 31 minuten spelen het eerste schot op doel wel doeltreffend. Bauke Haarhuis kwam uit aan de linkerkant en gaf de bal laag voor. Kjell Huisman wist vervolgens van dichtbij de 0-1 binnen te glijden.

De Tukkers kreeg daarna steeds meer het overwicht en ook de tweede doelpoging was doeltreffend. Bauke Haarhuis, nu vanaf de rechterflank, wist het leer wederom perfect voor te zetten. Thijs Leemhuis koos goed positie en schoot vanaf een meter of 10 raak: 0-2.

Ambitieus
Dalen begon vanaf de start van de tweede helft wat opportunistischer te spelen en werd gevaarlijk uit een van de vele verre inworpen deze middag. Uit de kluts kon De Tukkers ternauwernood wegwerken.
Na een uur spelen lukte het Dalen om de aansluitingstreffer te maken. Een dieptebal van de doelman kwam terecht aan de rechterkant. Vanaf daar werd de bal scherp voorgezet en Martijn Koelink tikte bij de tweede paal binnen: 1-2.

Terugslaan
Het duurde echter nog geen minuut of De Tukkers wist de marge weer te vergroten tot twee. Sven Masselink passeerde zijn directe tegenstander middels een goede actie. Bauke Haarhuis stond vrij in het strafschopgebied. Hij raakte de bal niet eens goed, maar met het nodige geluk ging de bal de hoek in: 1-3.

Daarna leken de Albergenaren door te drukken. Doelman Kevin Borgman van Dalen voorkwam de tweede van Bauke Haarhuis door de bal uit de kruising te tikken en even later schoot Kjell Huisman in kansrijke positie recht op de doelman.

Aansluiting
De thuisploeg vond in het laatste kwartier nieuwe energie en kreeg na 75 minuten spelen dé kans op de aansluitingstreffer. Binnen 5 seconden werd twee keer het houtwerk geraakt. Zo’n tien minuten later was het wel raak. Een mislukt schot kwam voor de voeten van Marijn Verdoold die heel koelbloedig wist af te ronden: 2-3.

Dalen probeerde nog een treffer te forceren in het slot, maar het was De Tukkers dat aan de andere kant het duel kon beslissen. Invaller Milan Huisman kon alleen op doel af, maar speelde de bal iets te ver voor zich uit waardoor de doelman redding kon brengen.

De thuisploeg werd daarna niet meer gevaarlijk en dus wist De Tukkers de eerste zege buitenshuis te boeken dit seizoen.

Volgende wedstrijd
Komend weekend staat er voor De Tukkers geen wedstrijd op het programma. Zondag 3 november spelen de Albergenaren de thuiswedstrijd tegen Raptim uit Coevorden. De balsponsor deze middag is Partycentrum Morshuis.