DVGT speelronde 3: Spanning in eerste derby bij MarCant

Na een weekje van rust (voor sommige teams 2 weken in verband met de bekervoorronde) was het maandag 14 oktober weer tijd voor pijlen smijten. Speelronde 3 van de DVGT stond op het programma. Meerdere 180’ers zouden er gegooid worden, een nieuwe hoogste finish werd genoteerd en de eerste derby bij MarCant leverde veel spanning op.

Waar Morshuis in speelronde 2 de eerste whitewash van het seizoen noteerde, was het in speelronde 3 de beurt aan Dartclub Groot’n. In de thuiswedstrijd tegen MarCant Darts 1 werd de gasten geen enkel punt gegund. Grote man aan de kant van het thuisteam was Bart Flinkers. Hij wist 2 180’ers en een 146-finish te noteren, de hoogste finish van dit seizoen tot nu toe. Verder wist ook Peter Geerds met een 106-finish zichzelf in de statistieken te gooien. Ook koploper Morshuis kende een zorgeloze avond. Thuis tegen Koapman, die de competitie opnieuw moeizaam zijn gestart, werd er ruim met 7-2 gewonnen. Michel Zwijnenberg (2x) en Tim Ambergen (1x) zorgden voor meerdere 180’ers aan de kant van Morshuis.

Spanning in MarCant derby
Bij MarCant werd deze speelronde de eerste van minimaal 6 derby’s afgewerkt. MarCant Darts 2 nam het als thuisteam op tegen MarCant Darts 3. In de singles was het MarCant 2 dat het initiatief nam en zichzelf via gewonnen singles van Mike Lansink, Lex Brummer en Randy Klomp op een 3-1 voorsprong zette. Echter was het tijdens de koppels MarCant 3 dat zich terug knokte naar een 4-4 gelijke stand, waardoor de spanning er tot de laatste partij in bleef zitten. De bierronde moest beslissing gaan brengen en daarin liet MarCant Darts 2 zien niet voor niks het bierrondeklassement te hebben gewonnen vorig jaar. Met deze 5-4 overwinning behielden zij, net als Morshuis en Dartclub Groot’n, hun ongeslagen status en complementeren ze de top 3. Overigens werden ook hier meerdere 180’ers genoteerd: Mike Lansink (MarCant Darts 2) en Kay ter Haar (MarCant Darts 3) wisten beiden de triple 20 eenmaal te vullen.

De Mors en De Kroeg vinden aansluiting
Net als voorgaande seizoenen, zal ook dit jaar de top 4 van de eindklassering zich gaan plaatsen voor de play-offs om te beslissen wie er kampioen wordt. En ook dit seizoen zal de strijd om deze plekken tot het laatste moment spannend blijven. 2 teams die in ieder geval in aanmerking komen zijn De Mors en De Kroeg. Beide teams zijn prima begonnen aan het seizoen en hebben na speelronde 3 al meteen een gaatje geslagen met de concurrentie. De Kroeg wist ruim te winnen van Bays 1, waar Ben Lesscher zijn eerste 180’er van het seizoen noteerde. De Mors wist op zijn beurt comfortabel te winnen op bezoek bij Royaldarts 4: 3-6.

Voor een overzicht van de uitslagen van deze week en de tot nu toe genoteerde statistieken, zie de foto’s hieronder.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer Teammaterialen