Nederlaag Apollo 8 tegen Sliedrecht

Apollo 8 speelde op zaterdag 19 oktober de tweede wedstrijd in de eredivisie. In Sliedrecht was de thuisploeg in drie sets te sterk voor de bezoekers uit Borne.

Apollo 8 kon de lijn van vier overwinningen (Supercup, eredivisie en twee keer Europees) niet voort zetten. In Sliedrecht was het team geen schim van zichzelf en verloor in drie sets. Alleen in de eerste set wist het team nog dichtbij bij Sliedrecht te komen (25-22). In de tweede en derde set was de thuisploeg met ruime cijfers te sterk (25-27 en 25-19).

Eigen niveau niet gehaald
‘Het was een wedstrijd waar we vooral tegen onszelf aan het spelen waren en ons eigen niveau bij lange na niet gehaald hebben’, zegt speelster Sophie Meijer. ‘Nu is het onze taak om hiervan te leren en ons eigen niveau te herpakken in de wedstrijd tegen Assen volgende week’.

Tegen ons zelf
‘Sliedrecht is een team dat strijdt voor de top 4, maar afgelopen zaterdag speelden we vooral tegen onszelf. Met een te hoge foutenlast moesten we elke set 10 punten goedmaken, en dat is simpelweg niet vol te houden. Nu is het zaak hiervan te leren en morgen door te gaan tegen Sudosa Assen’, reageert trainer Jeffrey Scharbaai.

Volgende wedstrijd
Zaterdag 26 oktober speelt Apollo 8 een thuiswedstrijd tegen Sudosa Assen. De wedstrijd begint om 20.00 uur in sporthal De Veste in Borne.