UD Weerselo blijft koploper na gelijkspel tegen DSVD

Tekst: Gerry Grave

Het was een echte derby in 3K Zondag in Weerselo waarbij de inzet voor de Weerseloërs duidelijk was: niet verliezen om de koppositie in ieder geval vast te houden. Door het 1-1 gelijkspel is dat gelukt, maar zat er volgens UD-trainer Mark Dijkstra meer in.

Foto: Jim Bosselaar

De oefenmeester vond namelijk dat zijn team over de hele wedstrijd gezien dreigender was dan de club uit Deurningen. ,,Als ik de wedstrijd evalueer dan waren wij het die meer balbezit hadden en ook de wat betere mogelijkheden hadden waarbij we in de eindfase niet de goede keuzes maakten.” Hielke Penterman, trainer van DSVD, was van mening dat zijn ploeg erg goed verdedigde en mede op grond daarvan recht had op een punt. ,,We hadden ook nog de 0-2 kunnen maken, maar ik moet zeggen dat zij wel terecht op 1-1 kwamen, hoor.”

Foto: Jim Bosselaar


‘Onnodige penalty’

Dijkstra vond dat zijn team voor de thee had moeten scoren, maar zag dat juist de gasten een goal maakten: Bernd Arkink zorgde in de laatste minuut van de eerste helft voor de voorsprong van DSVD en dat was volgens Dijkstra onnodig. ,,We hielpen hen in het zadel door die penalty weg te geven en dan sta je met 1-0 achter.” Uiteindelijk kwam het dus wel goed, want Daan Knikhuis zorgde na ruim een uur spelen voor de 1-1 door een fraaie aanval koppend af te ronden. ,,Dat was gewoon verdiend, maar we hadden er meer moeten uithalen; als er één ploeg is die recht op de overwinning had dan waren wij het wel.”

Foto: Jim Bosselaar


Tweede Klasse

UD Weerselo blijft vriend en vijand verbazen, want de ploeg staat als promovendus bovenaan en dus galmt de kreet ‘tweede klasse’ al door in het dorp. Als het de formatie van Dijkstra lukt dan zouden ze geschiedenis schrijven, want nog nooit speelde de club op dat niveau. De reden van het succes? ,,Ik weet niet waarom we het zo goed doen. We hebben in ieder geval de lijn van de afgelopen jaren doorgetrokken en de selectie is compleet gebleven.”

Foto’s: Jim Bosselaar
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer Teammaterialen