Voorbeschouwing DES – PH

Zaterdag speelt PH in Nijverdal tegen DES. PH staat op de 2e plek met 4 punten uit 2 wedstrijden. Tegenstander DES staat met 1 punt minder uit evenzoveel wedstrijden op plek 8. Wij spraken met PH-coach Stefan Olde Olthof.

Stefan, allereerst, hoe is de start van de competitie bevallen?
Ik vind dat we ruim voldoende aan dit seizoen zijn begonnen: een uitstekende samenwerking tussen 1e en 2e selectie, door in de beker, een jonge en gretige groep die wil presteren, nog ongeslagen in de competitie. Als je kijkt waar we vandaan komen (trainerswissel, degradatie, 2e elftal uit de competitie) en waar we nu staan ben ik blij met de vooruitgang. We hebben momenteel weer 36 veldspelers beschikbaar, 2 uitstekende keepers, de staf is goed op orde. De voorwaardes om te presteren komen steeds meer op niveau en daar moeten we de vruchten van plukken. Als we vorige week gewonnen hadden, had ik de beoordeling op ‘goed’ gezet ipv ruim voldoende.

Dan de tegenstander van komende zaterdag. Wat weet je van DES?
Uit mijn ervaring als speler weet ik dat DES een lastig te bespelen ploeg kan zijn. Wat mij daar nog van bijgebleven is, is het mooie complex en de fanatieke support van de Nijverdallers. Volgens mij met een uitkijk vanaf het terras op het hoofdveld. Ze zijn vorig jaar gepromoveerd en hebben wat wisselende resultaten geboekt in de voorbereiding zag ik. Zo ook in de competitie, waar ze wonnen van Juliana’32 en verloren vorige week van Wilhelminaschool.

Hoe fit is de selectie? Zijn er nog geblesseerden?
We beschikken over een nagenoeg ‘fitte’ ploeg. Alleen Jorn Nijhof kampt al langere tijd met een zware liesblessure. Los van de afwezigheid van blessures, zijn er een aantal jongens aan de selectie toegevoegd die al langere tijd geen (competitie)voetbal hebben gespeeld (op dit niveau). Daar werken we iedere week hard aan, om die jongens op gedoseerde en verantwoorde wijze speelminuten te geven en stapsgewijs fitter te maken. Daarnaast is Scott Cameron na een enkelblessure ook weer beschikbaar.

Dank je wel Stefan en veel succes in Nijverdal. Aan de voorbereiding zal het niet liggen.
We gaan ons best doen om de drie punten mee te nemen naar Almelo!

5-10-24 14:30 uur DES – PH Almelo

Sportpark Gagelman – Duivecatelaan 10 – 7443 PS Nijverdal

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer Teammaterialen