VV Manderveen duidelijk de betere bij Vosta

In een duel in de subtop van de 5e klasse A heeft VV Manderveen het Enschedese Vosta een enorme dreun verkocht. In een duel dat tot de rust redelijk gelijk op ging nam Manderveen na de pauze afstand.
De ploegen, die onderling een goede band onderhouden, begonnen gelijkwaardig aan de partij. Een door blessures gehavend Manderveen kwam vroeg in de partij goed weg toen Vosta-middenvelder Maurice Nuis hard de lat raakte boven Ruud Hesselink. Manderveen stelde daar in de beginfase niet veel tegenover, maar kon wel juichen toen Jorn Heidkamp de 0-1 tegen de touwen schoot uit de eerste grote mogelijkheid.
Manderveen, dat een half elftal aan basisspelers miste, voelde zich steeds sterker en kon Vosta tot de rust eenvoudig van zich af houden. Enkel een poging in de 44e minuut van een middenvelder van Vosta moest gekeerd worden door Ruud Hesselink.
IJskoud
Na de pauze drong Vosta wel meer aan en kreeg het vooral een aantal mogelijkheden via buitenspelers die de achterlijn haalden. De eindpass was echter keer op keer onzorgvuldig. Manderveen moest achteruit en wachtte geduldig op de fout van de thuisploeg. Die volgde toen Chiel Geerink de bal doorkopte op Wout Wesselink. De aanvaller faalde niet, hij prikte de bal rustig in de hoek. Even later werd de wedstrijd zelfs al in het slot gegooid: Jorn Heidkamp profiteerde van defensieve wanorde en een genegeerd vlagsignaal van Vosta. Hij omspeelde de keeper en maakte zijn tweede.
Defensie op orde
Ook in het vervolg van de wedstrijd werd er door Manderveen uitstekend verdedigd. De laatste linie, met onder meer de uitstekend spelende Barry Wesselink en Doron Oosterik vanuit het tweede elftal, hield solide stand. Het zag na een uur spelen zelfs de marge naar vier getild worden toen Jorn Heidkamp zijn hattrick vervolmaakte.
Prijzenswaardig was de wil van Vosta om nog terug in de wedstrijd te komen. Het vocht stevige duels uit, maar kwam niet tot grote kansen in de reguliere speeltijd. In de blessuretijd volgde dan toch de verdiende eretreffer van David Pleijsier, wat de 1-4 eindstand iets minder geflatteerd maakte.

Manderveen staat met 7 punten uit 4 wedstrijden in de top van de ranglijst. Als nummer 3 mag het volgende week de degens kruisen met koploper UDI. Vosta blijft op 4 punten staan. Het ontvangt komende week Sportclub Overdinkel.