Nederlands Kampioen BMX

Knikkeren, voetbal of gamen…niet voor de 5 jarige Guy Hagman uit Goor. Al op vier jarige leeftijd zat hij op de fiets. Niet een gewone fiets, maar een bmx fiets.
Sinds hij 4 jaar is, racet hij over de vele bmx banen die Nederland rijk is. Van de +/- 40 clubs heeft hij er op ongeveer de helft al eens een wedstrijd gereden.
Zijn talent blijft niet onopgemerkt en Guy traint dan ook niet alleen 2x per week bij zijn club DVO Haaksbergen, maar ook nog eens één keer per week bij zijn trainer Bo van Burgsteden, de nummer 3 van de wereld in de cruiser klasse 17-24 jaar.
In zijn eigen klasse 4-5 jaar gaat het hem te makkelijk af. Om die reden rijdt hij ook wedstrijden een klasse hoger, maar zelfs kinderen van 7 jaar hebben regelmatig het nakijken tijdens de wedstrijden.
Dat Guy getalenteerd is bleek afgelopen pinksterweekend wel weer eens tijdens het Nederlands Kampioenschap bij FCC de Heideclub in Noardburgum, Friesland.
Dit was niet zijn enige overwinning van het afgelopen seizoen. Ook 9 provinciale kampioenschappen wist hij op zijn naam te zetten.
Als je Guy vraagt waar hij het meest trots op is, dan is het toch wel dat hij de titel Nederlands Kampioen mag dragen.
Zijn droom? Wereld Kampioen worden.
Echter om aan het wereldkampioenschap mee te mogen doen, moet je minimaal 8 jaar zijn. Nog even geduld dus.

Fotograaf: Remco Huvermann
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer Teammaterialen