Zussen Lisa en Lauren Spikkert voor het eerst duo in strijd om Ladies Cup

Voor Lisa en Lauren Spikkert is paardensport vooral een hobby. Voor de twee zussen uit Borne, lid van De Molenruiters in Saasveld, heeft hun werk prioriteit. De 28-jarige Lisa is goudsmid, de drie jaar jongere Lauren dierenartsassistente bij paardenkliniek De Watermolen in Usselo. In de strijd om de Ladies Cup vormen ze voor het eerst een duo.

Lauren: “Ik heb twee jaar geleden al een keer eerder meegedaan met een klein snel paardje Kate. Helaas had ik toen een balkje. Het is leuk om te doen. Je rijdt in een klein bakje en de sfeer is altijd prima. Normaal strijden we tegen elkaar, nu rijden we samen.”

Lisa kijkt uit naar haar debuut bij de Masterclass: “Het is een ander soort wedstrijd dan je gewend bent, met die muziek erbij, de beleving en die ambiance. Een  mooi evenement in de omgeving. Toen we klein waren keken we er erg tegen op. Tribunes waren er toen nog niet. Ik weet nog dat Jeroen Dubbeldam meedeed en ik op een staanplek in een boom werd gezet. Nu mogen we zelf meedoen.”

Vroeg beginnen
Lisa ging op haar zevende voor het eerst op paardrijles. Lachend: “Ik had kennelijk al een rijbroek aan toen ik net kon lopen. Onze oma paste op de shetlander Binky van Stefanie Brugman, waarmee we uren en dagen door Twickel stapten.” De basis voor haar sportieve loopbaan legde bij manege Lange Jan in Rijssen en zette dat voort bij manege Pentrop in Hengelo. Dat deed ze met de dartmore pony Pedro.

Lauren nam de teugels van de pony van haar over. “We lagen er vaak naast”, weet zij nog, “maar we wilden wel per se blijven springen. De pony zorgde er wel voor dat we wakker bleven.”

De zesjarige bruine ruin Napoleon en de zeven jaar oude merrie My Lady zijn de twee troeven van het tweetal bij de Masterclass. Lauren”: “Ze zijn  allebei groot, maar wel scherp. We kijken per wedstrijd wie welke rijdt.”

Strijd
In de strijd om de Ladies Cup rijden de twee amazones van elk team beiden een ronde. In de barrage blijft de tweede van hen in de startbox en begint ze aan haar ronde tegen de klok op het moment dat haar teamgenote is gefinisht.

Met de pony Cindy werd Lisa vijf keer eerste bij het OK: tweemaal bij zowel het springen als in de dressuur nog eens in de finale springen in Haaksbergen. Maar mijn grootste overwinning vind ik toch dat ik Napoleon op zijn niveau heb gekregen, want die moest van heel ver komen.”
Lauren zegevierde ooit in Geesteren in beide disciplines en won er ook nog op een progressief parcours. Beiden gekwalificeerd voor het NK in het voorlaatste weekend van augustus in Ermelo. Lisa rijdt de klasse over 1,10 meter, Lauren over 1,20 meter.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer