Ruime overwinning voor SVZW

Tekst: Gerhard Nijmeijer

De bedoeling was om deze thuiswedstrijd op het hoofdveld te spelen nadat daar een gloednieuwe grasmat opgelegd was, maar opnieuw ging die vlieger niet op, dit keer vanwege gedoe om het keuren ervan. Dus werd uitgeweken naar veld 2.

Vanaf het beginsignaal door scheidsrechter Richard Venekamp toog de thuisploeg fanatiek ten aanval richting het Achterhoekse doel. De eerste corner was dan ook voor de gastheren, te laag genomen en het eerste schot kwam van de tegenpartij en de voet van Martijn Veldhuis, SVZW doelman Julian Bakker stond zijn mannetje. Kort daarop tot twee keer toe een mooie actie van SVZW met Jasper Groothuis in de hoofdrol wiens voorzet uiteindelijk door niemand werd binnengelopen.

Spanning in eerste helft
Na een half uur spelen zag het publiek volop strijd in een enerverende pot voetbal, kreeg de thuisploeg een vrije trap op de zestien genomen door aanvoerder Robin de Jong en gered door doelman Matthijs Ebbers. Intussen liet ook FC Winterswijk zich niet onbetuigd, kreeg het wel degelijk kansen maar viel de grootste kans aan de andere kant na een vrije trap, waar Robin de Jong de 1-0 had moeten maken in de 39e minuut. Beide ploegen leken af te stevenen op een 0-0 ruststand maar in de 45e minuut bediende Derian Reinders met een prachtige pas Jesper Middelkamp die fraai afrondde: 1-0, tevens ruststand.

Voorsprong vergroot
Na de thee was daar in de 50e minuut Jasper Groothuis die op de lat van het Winterswijkse doel kopte, de terugstuitende bal niet over de doellijn ging en het dus bij die 1-0 voorsprong bleef. Eerste gele kaart voor SVZW speler Maarten Jansen in de 56e minuut, gevolgd door Jelle Koenders van de tegenpartij, terwijl ook Stefan Maat eraan moest geloven in de 60e minuut. Volop strijd dus daar op Het Lageveld en na een voorzet van Jesper Middelkamp ontstond er een scrimmage voor het Winterswijkse doel en zag Yessin Maskoul kans om de 2-0 binnen te tikken.

Beslissing
Nadat spits Maarten Jansen zijn schot over zag gaan in de 63e minuut zette Yessin Maskoul via een mooie actie zijn ploeg op 3-0 in de 70e minuut en was de pot beslist. Bij de thuisploeg werd Maarten Jansen nu vervangen door Ferdi ter Avest en paste Winterswijk trainer Erik Zandstra een dubbele wissel toe. Vervolgens wisselde trainer Frank Eeftink Jasper Groothuis voor Mats Knol en kwam bij de gasten Drejton Pepa binnen de lijnen.

De vechtlust bij SVZW bleef, ook nadat Stefan Maat plaats had gemaakt voor Aron Pouls in de 86e minuut en Marciano Stulen in de 90e minuut de kans op de 4-0 kreeg, het lukte niet. Dat gold niet voor de uithaal van Derian Reinders in blessuretijd die met gevaar voor eigen leven vanaf 25 meter uithaalde en de 4-0 eindstand alsnog realiseerde. Een verdiende overwinning na een mooie voetbalwedstrijd vol passie. Volgende week gaat de reis naar Borne alwaar om 18.30 uur wordt aangetreden tegen het sterke NEO.