Bon Boys speelt weer gelijk

Het eerste elftal heeft vooralsnog een patent op gelijke spelen. Zondagmiddag eindigde ook het duel bij Stevo onbeslist (1-1). Het was alweer de derde remise in vier wedstrijden van onze hoofdmacht.

Het is maar net hoe je het bekijkt. Als je zegt: het glas is half leeg, dan kun je stellen dat al die gelijke spelen je niet echt verder helpen. Vooral ook, omdat Bon Boys na al die wedstrijden het gevoel had dat er meer in had gezeten. Wie een half vol glas voor zich ziet, kan concluderen dat Bon Boys als debutant in de eerste klasse nog ongeslagen is. Tel daar al die duels van vorig seizoen nog eens bij op en de teller staat inmiddels op dertig competitiewedstrijden zonder nederlaag. Een prestatie die inmiddels de boeken in kan als historisch.

Oppermachtig
Zondagmiddag in Geesteren voelde het gelijke spel wel wat anders dan tegen ATC’65 en DVC’26. Dit keer gaf de ploeg niet op het eind nog volledig onnodig een zeker lijkende overwinning weg, maar stond de uitslag achteraf al na 50 minuten op het scorebord. Dat neemt niet weg dat Bon Boys ook bij Stevo niet tevreden was met een punt. De bezoekers waren voor rust oppermachtig en hadden in de meer gelijkwaardige tweede helft de beste kansen.

Als een storm
Bon Boys begon op de als vanouds goed bezochte Peuverweide uitstekend. Wie na de slechte start van de thuisploeg had verwacht dat Stevo stormachtig zou beginnen, kwam bedrogen uit. Bon Boys pakte meteen het initiatief en was binnen vijf minuten al twee keer dicht bij een voorsprong. Ook in het vervolg van de eerste helft heerste de ploeg van Matthijs Blijham. Stevo kwam nauwelijks van de eigen helft af, maar het ontbrak de bezoekers net aan dat laatste beetje zuiverheid voor de goal. Op slag van rust volgde dan toch nog de beloning en hoe. Tom ter Hogt gooide er donderdag op de training een volley uit, waarna hij kreeg te horen: nu nog in een wedstrijd. Dat was niet aan dovenmansoren gericht, want zondag herhaalde hij dat kunstje en nu in het echt. Half hangend in de lucht volleerde hij de bal uit de voorzet van Derk Klanderman achter de keeper: 0-1. Een minuut later had hij ook nog de 0-2 op de schoen, maar die inzet ging net over.

In de aanval
Maar Stevo zou Stevo niet zijn als er na rust een ander elftal op het veld staat. De ploeg pakte de strijdbijl op, gooide er een beuk enthousiasme in en het publiek in Geesteren ging er achter staan. Alleen dat laatste al maakt het speciaal om daar te spelen. Zaak is dan om als tegenstander het hoofd koel te houden en de storm uit te laten razen, maar na vijf minuten lag de gelijkmaker al in het doel. Na een uitstekende individuele actie van de handige linksbuiten Joes Masselink kwam de bal bij Daan Kottink terecht en die zag zijn schot via een verdediger van ons heel gelukkig binnen vallen: 1-1.

Daarmee leek het duel een kopie te worden van de confrontatie van twee jaar geleden toen Bon Boys na een oppermachtige eerste helft na rust de controle kwijtraakte, maar zo ver kwam het niet. Nu golfde het spel op en neer. Wie kritisch naar ons spel kijkt in de tweede helft kan concluderen dat Bon Boys teveel meeging in het vechtvoetbal van Stevo. Dat klopt zeker voor een deel. Aan de andere kant moet je ook de complimenten geven aan Stevo, dat zoiets weet af te dwingen.

Mogelijkheden
Het pleitte voor Bon Boys dat het niet ten onder ging in het opportunisme van Stevo, want echte uitgespeelde kansen dwong de thuisploeg niet af. Die mogelijkheden kreeg Bon Boys wel. Drie kansen voor drie invallers. Een inzet van Just Leferink werd van de lijn gehaald, een schot van Eli van Paridon vlak voor tijd ging net naast en toen was daar in de 90ste minuut nog de kopbal van Dani Bultman. Bijna iedereen van Bon Boys had de armen al in de lucht, maar ook deze bal werd van de lijn gewerkt. Zo bleef het na een enerverende wedstrijd bij 1-1.

Zuur resultaat
Bij Stevo kregen de spelers na afloop applaus, bij Bon Boys overheerste de teleurstelling. Voor de derde keer dit seizoen een voorsprong weggeven en voor de derde maal overheerste het gevoel dat er twee punten waren verspeeld.

In de Twentsche Courant/Tubantia van maandag staat een verhaal over de wedstrijd, met daarbij een hoofdrol voor de doelpuntenmaker Tom ter Hogt.