SVZW naar Borne voor topper tegen NEO

Tekst: Gerrit Koers

Zaterdag 19 oktober gaat SVZW naar Borne voor de wedstrijd tegen NEO. Een mooi affiche want in deze wedstrijd spelen de nummers 1 en 2 van de competitie tegen elkaar.

NEO ( Nomen Est Omen) is opgericht op 11-05-1919. “Nomen est omen” is een Latijnse uitdrukking die letterlijk vertaald “naam is lot” betekent. NEO kwam afgelopen seizoen ook uit in de 1e klasse. Zij werden toen winnaar van de 1e periode. In de nacompetitie om promotie werd eerst gewonnen van De Zouaven, maar in de daaropvolgende wedstrijd was Flevo Boys net te sterk. Vorig seizoen stond NEO onder leiding van Michel Steggink. Hij was 4 seizoenen trainer in Borne waarna hij afgelopen zomer de overstap maakte naar Excelsior’31 in Rijssen. Zijn opvolger is Job ten Thije, hij was vorig seizoen de trainer ATC’65, de club waarmee hij kampioen werd waardoor de Hengeloërs nu ook uitkomen in de 1e klasse.

Meedoen met de top
NEO wil dit seizoen ook weer meedraaien in de top van de eerste klasse. Dat lukt tot op heden goed, want NEO verloor nog geen enkele wedstrijd. Afgelopen weekend werd er met 0-0 gelijk gespeeld tegen Drenthina, een voor NEO teleurstellend resultaat. Zaterdag de kans op verbetering wanneer koploper SVZW naar Borne komt. Wint NEO deze wedstrijd kan kunnen ze SVZW passeren op de ranglijst. Met steun van de eigen supporters gaat NEO proberen om de drie punten in Borne te houden.

Winnaarsmentaliteit
SVZW mag zich sinds afgelopen zaterdag de koploper noemen in de 1e klasse G. Dat kwam door een mooie overwinning op FC Winterswijk. Vooraf werd gerekend op een spannende wedstrijd. Het werd een mooie wedstrijd door het goede spel van SVZW, vooral in de tweede helft. Een collectief falen, ik heb een meer dan matig FC Winterswijk gezien”, reageerde trainer Erik Zandstra van de gasten. SVZW wil graag een vervolg geven aan de goede wedstrijd van afgelopen zaterdag. Het voetbal van SVZW was al prima de laatste weken, maar de effectiviteit was nog niet hoog. Dat was tegen FC Winterswijk wel het geval, wat vier mooie doelpunten opleverde. Bovendien werd ook voor het eerst de nul gehouden. SVZW moet nu naar NEO in Borne. Dat kan ook een mooie wedstrijd worden. Om daar punten te halen zal SVZW opnieuw de goede vorm nodig hebben. NEO wil graag winnen van SVZW om te laten zien dat zij de sterkste zijn in deze derby. Speelt SVZW tegen NEO op hetzelfde niveau als tegen FC Winterswijk, dan moet het lukken om deze wedstrijd te winnen. Remco Hoffmann is aangesteld als scheidsrechter voor dit duel. Let goed op; de aftrap van de wedstrijd is om 18:30 uur op Sportpark ’t Wooldrik in Borne

De overige wedstrijden van speelronde 5. FC Winterswijk is vrij deze speelronde.
Drenthina – STEVO (3)

Drenthina maakt een moeilijke start mee in de 1e klasse. Afgelopen weekend werd het 2e punt gepakt na een gelijkspel tegen NEO. Ook STEVO heeft een matige seizoenstart. Zij pakten pas afgelopen zondag het eerste punt tegen Bon Boys. Beiden teams kunnen een overwinning goed gebruiken, maar zullen toch vooral niet willen verliezen van elkaar.

Sparta Enschede – Achilles’12 (2)
Sparta Enschede voetbalt helemaal niet zo slecht, maar het lukt nog niet om een overwinning binnen te halen. Achilles’12 laat dit seizoen ook weer zien dat ze een moeilijk te verslaan team zijn. Sparta Enschede gaat op zoek naar de eerste overwinning dit seizoen, maar zal nog even verder moeten zoeken, want Achilles’12 neemt de punten mee naar Hengelo.

DZOH – ATC’65 (3)
DZOH kwam afgelopen speelronde niet in actie. ATC’65 speelde thuis tegen Sparta Enschede. In de 81e minuut stond er 1-3 op het scorebord, maar 12 minuten later stond er 4-3 op bord na doeltreffende slot fase van ATC’65. DZOH wist nog geen thuiswedstrijd te winnen dit seizoen. Dat moet nu gebeuren tegen ATC’65, maar dat gaat niet lukken, want ATC’65 sleept een punt uit het vuur in Emmen.

SVBO – Bon Boys (2)
SVBO speelde tot nu toe drie wedstrijden en haalde daarin een overwinning, een gelijkspel en een verlies. Bon Boys verloor tot nu toe nog geen competitiewedstrijd, maar speelde wel gelijk in drie van de vier gespeelde wedstrijden. SVBO wil deze wedstrijd winnen om aansluiting met de middenmoot te behouden. Bon Boys kan bij een overwinning aansluiten bij de kopgroep. De drie punten gaan mee naar Haaksbergen.

Longa ’30 – DVC’26 (1)
Longa’30 verloor afgelopen zaterdag van Achilles’12. De eerste competitienederlaag van dit seizoen. Ook DVC’26 leed in de afgelopen speelronde de eerste nederlaag. Thuis werd met 1-3 verloren van SVBO. Beide teams willen zich revancheren voor deze nederlaag. Dat moet gaan gebeuren in deze derby. Longa’30 is uiteindelijk de sterkste van de twee.

Speelronde 5 staat op het programma in het komende weekend. Speelronde 6 staat op 2 en 3 november op het programma. In de tijd tussen deze speelrondes spelen veel teams wel een bekerwedstrijd. In de komende speelronde staan er weer mooie wedstrijden op de agenda. De derby tussen NEO en SVZW, de nummers 1 en 2 in de competitie. Ook de wedstrijden tussen Sparta Enschede en Achilles’12 en tussen Longa’30 en DVC’26 zijn derby’s. Iedereen een mooie en sportieve competitieronde toegewenst.

Twan Weghorst
Foto: NEO
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer Teammaterialen