PH ontsnapt in Daarlerveen

PH-Almelo heeft de uitwedstrijd tegen Daarlerveen na een vroeg opgelopen achterstand alsnog winnend afgesloten. In Daarlerveen werd het 1-2 na een 1-1 gelijke stand bij rust. De Almeloërs behouden daarmee hun ongeslagen status. PH-coach Olde Olthof kon niet beschikken over de langdurig geblesseerde Nijhof en Baker die een hardnekkige heupblessure heeft.

Daarlerveen was erop gebrand om een goed resultaat neer te zetten op eigen grond na de slecht verlopen voorgaande wedstrijden; 0 punten uit 4 wedstrijden en 0 gescoorde doelpunten. De eerste kansen waren voor de bezoekers. Munoz Boza gooide de bal vanaf links voor waarna Lubbers kon koppen; de bal werd gepareerd door de sluitpost van Daarlerveen waarna Van Straaten overschoot. Toch was het de thuisclub dat de score opende. In de 8e minuut kende de scheidsrechter van dienst ten onrechte een vrije trap toe aan de gastheren. De muur was slecht gemetseld want het schot van Ter Bekke ging er dwars door heen en liet PH-keeper Groenendal volstrekt kansloos.

De Geel-Zwarten gingen op zoek naar de gelijkmaker. Ze kregen een veldoverwicht zonder dat dit tot echte uitgespeelde kansen leidde. Daarlerveen trok zich terug en beperkte zich tot sporadische uitvallen. Na een half uur spelen viel de verdiende gelijkmaker. Wijnen werd knap vrijgespeeld door Lubbers en met een droge schuiver zette hij de 1-1 op het scorebord. 5 minuten voor rust scoorde Gerritsen uit een voorzet van Lubbers, maar het doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. Ondanks de vele kansen voor PH kon Daarlerveen de schade beperken tot de gelijke ruststand.

Toch de volle winst
In de rust werd Gierveld klaargestoomd om in te vallen voor Van Straaten, die door zijn gele kaart met de handrem erop moest spelen, hetgeen niet bij hem past. PH ging verder met aanvallen om de volle 3 punten binnen te halen. Na een uur spelen kwamen ze op voorsprong. Vanuit een vrije trap van Coban kopte Gerritsen in de rechterhoek binnen. Kort daarop kreeg Lubbers nog een goede kans na voorbereidend werk van Wijnen, maar de stand bleef steken op 1-2. In de 69e minuut ging de wedstrijd op de kop. Door een slordigheid in de achterhoede van PH kon de spits van Daarlerveen alleen op keeper Groenendal afgaan. Hij werd gestuit, maar daar waar heel Daarlerveen e.o. om een penalty vroeg honoreerde de leidsman deze smeekbede niet. Toch was dit de opmaat voor een slotoffensief van Daarlerveen dat zich niet op voorhand neerlegde bij wederom een nederlaag. Keeper Groenendal hield in deze fase de Almeloërs met puik keeperswerk op de been en voorkwam daarmee de gelijkmaker of erger. Vlak voor tijd leek de marge op 2 te komen, maar het doelpunt van Gerritsen werd vanwege hands afgekeurd. Het laatste fluitsignaal kort daarop klonk als een verlossing voor de ploeg die nu alleen de ranglijst aanvoert.

Opgelucht
Winnende coach Olde Olthof toonde zich na afloop duidelijk opgelucht. Zijn heldere analyse van de wedstrijd: “Een moeizame wedstrijd van onze kant, met name omdat we de vele kansen die we gehad hebben niet wisten te benutten. En twee doelpunten werden afgekeurd. Dan laat je de tegenstander in leven en kan de bal in de slotfase altijd nog verkeerd vallen met het opportunistische spel van de Daarlerveners. Uiteindelijk tellen alleen de 3 punten, dat hebben we goed gedaan.”

Komende week heeft PH een doordeweekse wedstrijd in de Bekercompetitie. Dinsdag wordt er in Enschede om 20 uur afgetrapt op sportpark Schreurserve tegen zaterdag 1e klasser Sparta Enschede. Na de herfstvakantie gaat op zaterdag 2 november de competitie verder. Dan wacht thuis om 15 uur S.V. Losser dat op de 3e plek bivakkeert met slechts 1 punt minder dan PH.