Dames VKC komen te laat in het juiste spel

Afgelopen zaterdag kwam Thetis op bezoek bij de dames van VKC in Tubbergen. De ploeg was hoger geklasseerd dan de dames uit Tubbergen, maar dat VKC voor een verassing kon zorgen was vorig jaar gebleken in Zwolle. Thetis begon sterk, en nam in de eerste 2 minuten direct een 0-2 voorsprong.

VKC werd wakker geschud en gaf hierop direct antwoord door 2 doelpunten van Judith Krabbé en Marly Stopel. In de 2e periode was het wederom Thetis die het spel en de voorsprong op zich nam. VKC probeerde wel, maar acties kwamen niet goed tot stand. Thetis nam weer met 2 doelpunten voorsprong op de Tubbergse 2-4.

Het tweede deel van de wedstrijd moest VKC een beter spel laten zien. Blijven inzwemmen om de beweging in het spel te houden en de vrije persoon te creëren, dat was de opdracht. De derde periode gebeurde er veel, uitsluitingen aan beide kanten maar die meer in het voordeel van Thetis was. Ongelukkige uitsluitingen aan de kant van VkKC en de stand werd verdubbeld naar 4-8.

De laatste 6 minuten was het voor VKC de aansluiting te zoeken naar Thetis. Er werd beter ingezwommen en de rust werd beter bewaard. Maar de tijd was te kort om het voort te zetten met een 7-10 begon VKC 2018 met een nederlaag.

Doelpunten Marly Stopel 3x (foto), en Joy Bekker, Judith Krabbé Sophie Derkman en Yvet Holsbeek elk 1x.