Dames WVC duidelijk beter dan Hofnar/Bovo

Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd van 2018 op het programma voor de dames van WVC. Na een aantal weken rust was Hofnar/Bovo Aalten de eerste tegenstander.

WVC startte met Femke Boone, Lisette Otterschot, Marlon Voortman, Marlijne ter Avest, Ruth Jansen, Kira Schorn en Leonie van den Noort. De wedstrijd ging in het begin aardig gelijk op. Aan beide kanten werden er mooie ballen gescoord en waren er lange rally’s. Het was snel duidelijk dat Bovo zich niet liet afschrikken dat ze tegen de koploper speelden. Ze speelden met veel overtuiging en WVC moest aan het einde van de set dan ook alle zeilen bijzetten om toch de set te winnen. Met een mooie prikbal van Ruth Jansen en een fout aan de kant van Bovo leverde WVC de setwinst op (23-25).

In de tweede set kwam WVC al snel op een grote voorsprong. De pass lag beter waardoor Femke Boone vrijuit alle speelsters kon bedienen en daardoor werden er mooie punten gescoord. WVC begon beter te serveren en zette daarmee de passlijn van Bovo onderdruk. De voorsprong was te groot en WVC won de tweede set verdiend met 15-25.

En dan de derde set. Deze set speelde WVC wisselvallig. Er werden mooie punten gescoord door onder andere Marlijne ter Avest en Lisette Otterschot maar er werden ook onnodige fouten gemaakt waardoor Bovo toch bij kon blijven. Aan het eind van de set ging het gelijk op. WVC bleef onnodige fouten maken en Bovo profiteerde daarvan. Helaas werd er door de eerste scheidsrechter een discutabele beslissing genomen en de felheid aan beide kanten nam toe. De setwinst ging naar Bovo (25-23).

De toon was gezet. WVC liet zien dat ze niet voor niets bovenaan stond. De speelsters van WVC waren zo gebrand om de vierde set te winnen en daardoor werd Bovo compleet weggespeeld. Er werden mooie ballen gescoord en daardoor kon Frank van den Noort ook nog een aantal andere speelsters speeltijd geven. WVC liet zien dat ze deze wedstrijd de betere ploeg was.

Na afloop van de wedstrijd bleek dat de concurrenten punten hadden laten liggen, waardoor het feestje nog groter werd. Volgende week speelt WVC om 13.30 uur thuis tegen VCV Veenedaal.