Jongens Peatminers MU12 te sterk voor WSV

Afgelopen weekend had BV Peatminers een druk programma, van jong tot oud stonden er Vriezenveeners in het groen op het veld. Verschillende resultaten, spannende maar ook fysieke wedstrijden voor Peatminers.

Kikkers VU12-1 – Peatminers VU12-2: 48-50

Afgelopen zaterdag speelden de meiden in Borne tegen de kikkers. Met 3 afmeldingen wisten we dat het geen eenvoudige wedstrijd zou worden, maar de meiden hadden er zeker zin in. De eerste periode was het even aftasten en het samenspel begon te komen in de tweede periode. Dankzij een goede Defense kregen de kikkers weinig kansen en wisten de meiden het verschil klein te houden in de eerste helft. Na de rust konden ze het spel goed vasthouden en gingen ze de laatste 4 minuten in met maar 5 punten achterstand. Deze laatste periode gaven ze echt alles en waren het de laatste 14 seconden die telden. Gelijke stand en de kikkers hadden bal aan de zijlijn. Al snel wisten de peatminers de bal te bemachtigen en werd in de laatste seconde een fout gemaakt waardoor er 2 vrije worpen genomen mocht worden. Beide werden netjes raak geschoten waardoor een welverdiende overwinning werd behaald!

WSV MU12 – Peatminers MU12: 43-72

Afgelopen zaterdag speelde het eerste jongens onder 12 team uit in Apeldoorn tegen WSV. Dit team had voor de kerst, net zoals de jongens uit Vriezenveen, ook al hun wedstrijden gewonnen in hun klasse. Vanaf 1 januari zijn ze samen met vier andere teams gezamenlijk in een nieuwe klasse geplaatst om meer weerstand te genereren voor de meeste nummers 1 & 2 uit hun klassen.

Peatminers wist daarom niet wat hen te wachten stond. De coaches gaven de jongens mee dat ze hun eigen tempo moesten bepalen, goed blijven verdedigen en vooral ook samenspelen. De eerste periode ging gelijk op en de tegenstander maakte vooral gebruik van drie spelers, maar aangezien zij twaalf spelers hadden opgesteld, konden deze spelers niet de gehele tijd spelen.

Dit speelde Peatminers in de kaart, aangezien zij met minder spelers speelden en alle spelers aan Vriezenveense kant praktisch gelijkwaardig zijn. Het maakte dus niets uit wie er gewisseld werd. Peatminers bouwde langzaam hun voorsprong uit en ze wonnen overtuigend.

WSV VU18 – Peatminers VU18: 36-76

Zaterdagmiddag moesten de meiden uit spelen tegen WSV in Apeldoorn. Het begin van de wedstrijd was voor Peatminers. In de 2e helft scoorde WSV iets meer omdat Peatminers verzwakte in de verdediging. In de aanval werd er goed geanticipeerd op de verdediging van WSV, met als gevolg mooie aanvallen. De eindstand was dan ook 36-76.