Geen bekerstunt Jolly Jumpers

Afgelopen woensdagavond stond voor Jolly Jumpers de bekerwedstrijd tegen Binnenland Rotterdam op het programma. De Rotterdammers staan op de 4e plek in de eredivisie. De meiden uit Tubbergen staan op een tweede plaats in de promotiedivisie een mooie graadmeter voor de ploeg uit Tubbergen waar het op dit moment staat. Na een aantal scores van Binnenland begonnen de dames uit Tubbergen ook hun spel te spelen. Jolly Jumpers werd niet overrompeld door het snelle spel van de tegenstanders waardoor het eerste kwart resulteerde in 13-22.
In het tweede kwart speelde Binnenland goed haar speelsters vrij: driepunters vielen aan hun kant en daar waar de Tubbergse dames wel in de help-de-helpside stonden, wist Binnenland de vrije dame toch te vinden. Daarentegen speelde Jolly Jumpers sterk, had veel rebounds en vocht voor elke bal. Snelle fast breaks konden echter niet op tegen de driepunters. Ruststand: 29-54 (16-32).
Met opgeheven hoofd begonnen de dames uit Tubbergen aan het derde kwart. Het harde werken ging gestaag door en snelle aanvallen werden afgewisseld met goed uitgespeelde plays. De press van Binnenland werd door Jolly Jumpers goed opgelost. Het derde kwart werd qua punten slechts met één verloren: 52-78 (23-24).
In het vierde kwart konden de meiden van Jolly Jumpers het conditioneel goed bijhouden en bleven keihard vechten voor de bal. Daar waar het publiek goed bleef aanmoedigen, bleven de koppen omhoog. Binnenland kon hierdoor niet uitlopen naar een grotere voorsprong wat tot ergernissen aan de Rotterdamse kant leidde. De wedstrijd werd uitgespeeld met een eindstand van 69-94 (17-16). Jolly Jumpers is uitgeschakeld in de Beker. Hoewel de 2e helft van de wedstrijd gewoon in een gelijke stand eindigde (40-40). René Heeres, coach van de Tubbergse dames, is trots op zijn meiden.

Zaterdagavond spelen de meiden van Jolly Jumpers weer voor de competitie en het behoud van de tweede plek. Om 19.30 uur staat in de Verdegaalhal de wedstrijd tegen een ander team uit Rotterdam , namelijk Baros op de rol.
Foto’s: Herman Zandhuis