Dames WVC doen wat ze moeten doen

De dames van WVC uit Wierden mochten afgelopen zaterdag weer in ’t Dikken laten zien wat ze konden. Om half 2 begon de wedstrijd tegen de nummer 11 van de competitie Fysiotherapie Scheepjeshof/VCV DS1. WVC Volley begon met Leonie van den Noort, Ruth Jansen, Marlijne ter Avest, Marlon Voortman, Kira Schorn, Lisette Ottenschot en Femke ter Harmsel. WVC begon de wedstrijd gelaten. Ze kwamen direct op een 3-0 achterstand. Het was duidelijk dat volley niet op tachtig procent de wedstrijd kon beginnen. Op 11-11 gelijk halverwege de set benadrukte trainer-coach Frank van den Noort nogmaals dat er harder gewerkt moest worden en vooral netter gespeeld moest worden. Het was chaotisch en er zat geen ritme in het spel. De time-out werkte, want WVC liep uit naar 4 punten verschil. De eerste set ging uiteindelijk met 25-20 naar WVC Volley DS1.

De dames uit Wierden konden beter en moesten beter gaan spelen. Er werd meegespeeld met de tegenstander wat hun eigen spel niet ten goede kwam. Er werd hard gewerkt aan beide kanten. Dit zorgde voor af en toe lange rally’s. In de tweede set liet de ploeg uit Wierden beter volleybal zien. De pass lag beter en de ballen werden sneller afgemaakt. Toch Liet WVC de dames uit Veenendaal steeds terugkomen (15-15). Aan het eind van de set gaf volley extra gas en werd ook de tweede set gewonnen. (25-19).

Een 2-0 voorsprong. Voor Frank van den Noort de kans om andere speelsters in te brengen. Fleur Klein Schaars kwam in de plaats voor Marlon Voortman en Daisy van Rosmalen voor Femke ter Harmsel. Het begin van de derde set verliep rommelig. Een aantal eigen fouten aan Wierdense kant zorgde ervoor dat de uitploeg wederom op voorsprong kwam aan het begin van de set. Gelukkig wist WVC het op te pakken en meer beleving in het spel te brengen. Door hard werken kwam volley 14-7 voor. Voor Frank van den Noort de mogelijkheid om meerdere speelsters in te zetten. Eline Vunderink kwam erin voor Lisette Ottenschot en Daphne Honigh kwam in het veld voor Ruth Jansen. Willeke Bon werd gespaard in verband met een blessure, maar mocht wel aantreden voor de serve. Met een bijna compleet ander team wist WVC Volley ook de derde set achter hun naam te schrijven (25-12).

In de vierde set kwam WVC Volley wederom op een achterstand in het begin van de set. Op 0-4 achter vond coach Frank het genoeg en nam een time-out. Volley moest ook de vierde set winnen om zo druk te houden op de andere concurrenten in de tweede divisie. Tot 15-15 ging het gelijk op. Daisy van Rosmalen kwam aan serve en wist VCV onder druk te zetten. De speelster voor aan het net bij volley waren scherp en pakten aardig wat blokkerende punten mee. Op 24-15 kreeg Lisette Ottenschot de bal en wist deze, met een kleine netaanraking, snoeihard binnen te slaan. De scheidsrechters vonden het prima en besloten dat het einde wedstrijd was. WVC Volley DS1 kan weer een 4-0 overwinning toevoegen aan hun lijstje. Zeker niet de mooiste, maar wel met het juiste resultaat.

Wierden houdt de afstand op de concurrenten even groot en lopen hier en daar wat puntjes uit. Daarmee blijft WVC Volley na 13 wedstrijden nog steeds de aanvoerder van de ranglijst in de tweede divisie B. Zaterdag 3 februari zullen ze naar Nijmegen afreizen om tegen Pegasus DS1 te spelen om 14.15 uur.