Amicitia en OWK delen de punten

Na de sterke overwinning van vorige week tegen AKC kon Amicitia weer voorzichtig naar boven kijken. Als er tegen OWK gewonnen zou worden, dan zou de ploeg nog volop meedraaien voor het kampioenschap. Bij verlies of gelijkspel zou deze kans weer een stuk kleiner worden. De ploeg reisde af naar Leek voor de wedstrijd tegen OWK 1. Hier moest nog wat goedgemaakt worden na de slechte wedstrijd die thuis gespeeld werd tegen OWK.

De ploeg van coach Ruben Burchartz was erop gebrand om deze wedstrijd te winnen. De thuiswedstrijd werd onnodig verloren, en het gevoel dat er vandaag wel twee punten gepakt konden worden overheerste. Amicitia begon scherp en fel aan de wedstrijd, maar moest als eerste tegen een achterstand aankijken: 2-0. Gelukkig was dit van korte duur en werd de stand gelijkgetrokken met twee zuivere schoten: 2-2. Er werd gretig gespeeld, misschien verdedigend wel iets te gretig, maar de wil om te winnen zag je bij de ploeg duidelijk terug. Aanvallend kon er redelijk makkelijk gescoord worden, maar verdedigend lukte het niet om OWK van het scoren af te houden. De stand ging gelijk op, maar bij 6-7 wist Amicitia de eerste voorsprong te pakken.

De ploeg ging beter spelen en kon door goede schoten iets uitlopen naar 7-9 en vervolgens naar 8-12. In deze fase van de wedstrijd was Amicitia zeker de bovenliggende partij. Toch kon OWK voor rust nog iets terug doen en gingen de ploegen de kleedkamer in met een stand van 11-13. In de rust werd er nogmaals benadrukt dat het met de scherpte en de felheid wel goed zat, maar dat er nu iets slimmer gespeeld moest worden. De verdedigende fouten moesten eruit en aanvallend moest er rustig gespeeld worden. In de fase na rust wist OWK telkens de aansluitingstreffer te maken, maar kon Amicitia elke keer het gaatje weer makkelijk naar twee brengen: 14-16. Dan weet de VCriezenveense formatie eindelijk het gat iets groter te maken: 15-18. Nu moest er doorgedrukt worden. Iedereen voelde aan dat de ploeg uit Vriezenveen nog steeds de bovenliggende partij was, maar OWK liet dit zeker niet zomaar gebeuren. De ploeg komt terug naar 18-19, maar vervolgens lopen de Oranjekragen weer uit naar 18-21 en 19-22.

Dan komt er een sterke fase voor de thuisploeg. Zij brengen de spanning volledig terug in de wedstrijd door de stand gelijk te trekken met drie snelle doelpunten: 22-22. De stand gaat nu weer telkens gelijk op waarbij Amicitia de voorsprong neemt en OWK het steeds gelijk trekt: 25-25. Een paar minuten voor tijd neemt OWK de voorsprong over met 26-25, maar gelukkig kon ook Amicitia de stand weer gelijktrekken. Het lukte beide ploegen niet meer om in de laatste minuut van de wedstrijd de korf nog te vinden en de wedstrijd eindigt in een gelijkspel: 26-26. Het voelt voor de ploeg uit Vriezenveen zeker als een verliespunt, omdat de wedstrijd voor het grootste deel toch bij Amicitia in handen is geweest. Helaas gaat Amicitia nu niet voorbij OWK en staat het op een vierde plek met 13 punten uit 11 wedstrijden. Het blijft spannend bovenin Overgangsklasse A. Mid-Frylan wist dit weekend niet te winnen, maar blijft bovenaan staan met 15 punten. Daarop volgt OWK met 14 punten en AVO en Amicitia met 13 punten.

Komende zaterdag 10 februari komt Wit-Blauw 1 uit Kampen op bezoek. Wederom een belangrijke wedstrijd, waarin Wit-Blauw gelijk kan komen, of waarbij Amicitia weer een stap naar boven maakt. De wedstrijd wordt gespeeld om 19.30 uur in sporthal De Stamper te Vriezenveen. Voorafgaand aan deze wedstrijd zal Amicitia 2 aantreden tegen Drachten 3 om 18.00 uur.