Nico-Jan Hoogma verruilt per 1 maart Heracles Almelo voor KNVB

Algemeen directeur Nico-Jan Hoogma verruilt Heracles Almelo per 1 maart voor de KNVB. In Zeist wordt hij directeur topvoetbal. Huidig commercieel directeur Rob Toussaint is benoemd tot nieuwe algemeen directeur van Heracles Almelo.

“Het is voor mij een grote eer om bij de KNVB aan de slag te gaan”, vertelt Hoogma. “Ik zie het als een mooie vervolgstap in mijn loopbaan.” Hoogma was ruim elf jaar algemeen directeur van Heracles Almelo. “Ik ben de club ontzettend dankbaar voor de kans die mij geboden is om na mijn voetbalcarrière in te mogen stappen en mijzelf te ontwikkelen tot wie ik nu ben. Nu komt er voor mij bij de KNVB een nieuwe en interessante uitdaging, maar ik verlaat Heracles Almelo met pijn in het hart.” Hoogma is tot 1 maart in dienst van Heracles Almelo, maar zal in de maanden maart en april nog lopende zaken afhandelen en overdragen.

Voorzitter Hans Bredewoud over het vertrek van Hoogma als algemeen directeur: “Sinds 2007 is de samenwerking met Nico-Jan Hoogma zeer plezierig geweest. Het is jammer dat er nu een einde aan die samenwerking komt, maar we respecteren de keuze van Nico-Jan. Als club hebben we veel aan hem te danken. Het directeurschap bij de KNVB is een prachtige kans die wij Nico-Jan niet willen ontnemen.”

Met het vertrek van Nico-Jan Hoogma is Rob Toussaint vanaf heden algemeen directeur van Heracles Almelo. Hij wordt daarbij ondersteund door het bestaande managementteam van de club, dat per 1 maart wordt uitgebreid met Mark-Jan Fledderus (foto). Hij is sinds afgelopen zomer directie assistent en wordt nu technisch manager.

Foto’s archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer