Derby tussen Zwart Wit en HKC eindigt onbeslist

De wedstrijd om de koppositie tussen het Deldense Zwart Wit en het Hengelose HKC eindigde onbeslist. In een spannende thriller waren de ploegen aan elkaar gewaagd en werd de wedstrijd in de laatste minuut de eindstand op 13-13 gezet. Behalve de eer en de prestige van eventuele winst in de derby tussen Zwart Wit en HKC, stond ook de koppositie in de 3e klasse E op het spel.

HKC was koploper en stond twee punten boven de Deldense formatie. Bij winst zou de koppositie vlak voor het einde van de zaalcompetitie gedeeld worden, met nog twee wedstrijden te gaan. Het beloofde een spannende middag te worden, temeer omdat de laatste verliespartij van Zwart Wit alweer drie maanden geleden was  uitgerekend tegen HKC.

De wedstrijd begon zoals het een derby betaamd. Er werd door beide ploegen met veel inzet en passie gestreden. Met name verdedigend stonden beide ploegen goed en was het aanvallend zoeken naar de juiste kansen en de kleine foutjes die er gemaakt werden. In een goed gevulde sporthal de Reiger was Zwart Wit de eerst scorende ploeg. Maar HKC deed weinig onder voor de Deldense formatie.

Na enkele mogelijkheden aan beide kanten kon HKC wat terugdoen en nam een 1-3 voorsprong. Het spel golfde op en neer en na 20 minuten stond Zwart Wit weer met 4-3 voor. Direct hierna scoorde HKC drie maal op rij en nam een 4-6 voorsprong. Het publiek verveelde zich geen moment en bleef geboeid naar het schouwspel kijken. De zwartwitten konden tweemaal scoren en met een gelijke stand van 6-6 werd de kleedkamer opgezocht.

In de tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd. De gehele tweede helft bleef het stuivertje wisselen, met een voorsprong voor HKC afgewisseld met een voorsprong voor Zwart Wit. Geen van beide ploegen kon loskomen en dit bracht de nodige spanning met zich mee, bij spelers en publiek. Met nog enkele minuten te spelen was de stand opnieuw gelijk, 11-11 en 12-12. In laatste minuut leek HKC spekkoper te worden met een afstandsschot. Maar in de laatste seconde scoorde Nick Meen de verlossende en verdiende gelijkmaker, 13-13.