Korfballers Zwart Wit verliezen eerste wedstrijd sinds twee maanden

Voor het eerst sinds 10 december 2017 weten de korfballers van Zwart Wit weer wat verliezen is. In een, voor Zwart Wit belangrijke wedstrijd, trokken de Deldenaren aan het kortste eind in de uitwedstrijd tegen Reehorst. De korfballers uit Ede speelden zichzelf veilig met een 23-19 zege op Zwart Wit. De formatie van coach Rudi Struijk was zich bewust van het belang van de wedstrijd. Bij winst op Reehorst zou de tweede plek veiliggesteld zijn en zou de ploeg een promotiewedstrijd mogen spelen voor een plekje in de 2e klasse. De blauwe formatie uit Ede begon furieus aan de wedstrijd. Werkelijk elke bal die Reehorst losliet in de eerste 10 minuten vond de weg naar de korf, ondanks dat Zwart Wit 1-op-1 aan het verdedigen was. Het spel was niet slecht, maar de afronding van de thuisspelende ploeg was fenomenaal, wat na tien minuten al een 10-2 tussenstand op het bord zette.

De Deldenze formatie kreeg langzaam aan iets meer grip op het spel van Reehorst en kon na tien minuten meekomen in het scorend vermogen van de ploeg uit Ede. Om en om werd er gescoord en bij rust keek Zwart Wit nog steeds tegen een 16-9 achterstand aan. Hoe anders was de tweede helft. Waar de ploeg meer grip kreeg op de tegenstander konden de Deldenaren dit in de tweede helft doorzetten en voor elk gescoord doelpunt van Reehorst zetten Zwart Wit er 2 of 3 tegenover. 10 minuten voor tijd was Zwart Wit teruggekomen tot 20-18 en leek er een stunt in de maak. Met drie rake schoten in een tijdsbestek van 5 minuten maakte Reehorst aan alle illusies een einde. De eindstand werd in de laatste minuut bepaald op 23-19.

Ondanks de teleurstelling van het verlies, was er weinig op het eigen spel aan te merken. “Reehorst speelde de eerste 15 minuten boven hun normale niveau, waar de basis voor de overwinning van hen is gelegd. Wanneer zij dit elke wedstrijd hadden gedaan waren zij zeker een kampioenskandidaat.” aldus coach Rudi Struijk. “We hebben alles nog in eigen hand. De laatste wedstrijd is op 11 maart in sporthal de Reiger, tegen de nummer 3 EKCA. Bij winst hebben we alsnog recht op een promotiewedstrijd”.