TVC’28 wint met moeite van Robur et Velocitas

Op Sportpark De Grote Moat trapte TVC’28 onder koude omstandigheden af tegen Robur et Velocitas uit Apeldoorn. Het rommelige van de wedstrijd van de ploeg van Eric Lippold (foto) tegen SDC’12 van afgelopen week was er nog niet helemaal af bij de thuisclub. TVC’28 begon wel sterker. In de 7e minuut werd Jeffrey Huizinga op de goal afgestuurd door Bas Blokhuis. Zijn schot ging echter over het doel van doelman Koen Donker. Hierna werd het een wedstrijd waarin TVC’28 kansen probeerde te creëren maar hier niet in slaagde, terwijl de club uit Apeldoorn uit de counter gevaarlijk probeerde te worden.

Balverlies van TVC’28 werd afgewisseld door balverlies van Robur et Velocitas. Na een halfuur kwamen er echter kansen voor de gasten. Leon de Bok werd gevaarlijk vanaf rechts, maar keeper Ruud Hesselink pareerde zijn schot. Amper een minuut later kopte Oguzhan Bocu de bal op een haar na langs de verkeerde kant van de paal. In de 35e minuut toonde TVC’28 veerkracht met een goede actie van Daan Geerts, die zijn competitiedebuut maakte in het eerste elftal. Zijn pass vond Jeffrey Huizinga maar zijn schot ging hoog over het doel.

In de tweede helft was TVC’28 zonder goed te voetballen de betere ploeg. Het lichte overwicht resulteerde echter niet in grote kansen. In de 54e minuut was het zelfs Robur et Velocitas dat een grote kans wist te creëren over de linkerflank. Het schot in de verre hoek werd knap gestopt door keeper Ruud Hesselink, die de rebound ook uit het doel wist te houden. Uit de counter werd Stef Roelofs diep gestuurd en hij vond Jeffrey Huizinga. Die zag de keeper iets te ver voor het doel staan en plaatste de bal fantastisch over de doelman in het doel: 1-0.

Hierna wist Robur et Velocitias nauwelijks meer kansen te creëren. Bas Blokhuis schoot na een goede actie over de rechterflank goed in, maar keeper Koen Donker wist deze poging te keren. In de 61e minuut nam Jeffrey Huizinga een goede vrije trap, uit de rebound schoot Stefan Huiskes in het zijnet. Het laatste halfuur was vooral een periode van veel duels en veel balverlies waarin TVC’28 eigenlijk niet in de problemen kwam. Robur et Velocitas had wel drang naar voren maar was in de buurt van het zestienmetergebied van TVC’28 slordig in de afwerking. De opluchting aan de kant van de thuisclub was groot na het fluitsignaal van de scheidsrechter en kon blij zijn met de drie punten.