Annemiek Bekkedam belangrijk in gelijkspel dames VKC’03

Zaterdag kwamen de dames van de Spreng uit Brummen op bezoek in het thuisbad in Denekamp. De ploeg bezet de 5e plek in de competitie waar VKC op plek 11 staat. Coach Robert Meijer maakte vooraf duidelijk hoe er gespeeld ging worden. Met een speelster bij de tegenstander die gemiddeld 4 doelpunten per wedstrijd scoort was er voor Annemiek Bekkedam een belangrijke taak weggelegd, vastleggen.

De wedstrijd begon sterk aan de kant van VKC. Al snel stond er een voorsprong van 3-0 op het scorebord. Maar hierop kwam snel een antwoord waardoor de periode met 3-2 voorsprong werd afgesloten. Ook in de tweede periode was het VKC dat het betere spel liet zien, verdedigingen stond het als een huis. Aanvallend wilde het niet lukken, vrije mensen werden niet gezien waardoor scoringskansen niet werden benut. Annemiek Bekkedam bleef strak haar taak uitvoeren en hierdoor werd een angel uit het spel van de spreng gehaald. Met een 5-3 voorsprong moest de tweede helft beginnen.

In de derde periode gooide de Spreng een tandje bij en was bij VKC even de pit eruit. De dames uit Brummen wisten op gelijke hoogte te komen, en zelfs voorbij de dames van VKC te gaan. Aan het einde van deze periode was de stand gelijk getrokken tot 7-7. In de laatste 6 minuten moest alles op alles gezet worden, en het zat erin punten te behouden. Wederom begon de Spreng erg sterk en wisten weer een voorsprong op te bouwen, dit keer van 2 doelpunten.

Met nog enkele minuten op de klok was de stand 7-9 in het voordeel van de Spreng. Met een time-out zette de coach de dames nog weer op scherp. Door hard voor elkaar te werken en met zijn allen er voor te gaan werd de stand gelijk getrokken naar 9-9. Er had misschien meer ingezeten maar spelend tegen de nummer 5 uit de competitie mogen de dames tevreden zijn met een punt.

Doelpuntenmakers: Angelien Nieuwenhuis 3x, Marly Stopel 3x, Sophie Derkman 2x en Leonie Busscher 1x.

Stockfoto: Herman Zandhuis