VV Langeveen wint overtuigend derby van VV Manderveen

Waar een koude strakke wind waaide over het sportpark ’t Schröder, was het in de eerste minuten aftasten voor beide ploegen. Manderveen drukte Langeveen terug door voornamelijk de lange bal te hanteren. Vanaf minuut 10 trok Langeveen het spel naar zich toe door de persoonlijke duels te winnen. Dit ging gepaard met mooie duels met de roodhemden. Dit mocht ook wel na het teleurstellende resultaat vorige week in Fleringen.

Het gevaar kwam voornamelijk vanaf de rechterkant. Roy van de Aast kwam een paar keer goed door. Waar hij eerst nog, na een goede actie, in het zijnet schoot, legde hij daarna de bal panklaar voor Maric. Maric schoot richting de kruising maar de keeper Bram Korte pakte de bal goed. Echter had de pass richting Rolf Snijders gemoeten, maar dit is hem vergeven na een goede pot. In minuut 30 schoot Diewe een voorzet van Rolf snoeihard op de lat. De mannen van Langeveen hielden de druk goed op de tegenstander. Dit resulteerde in een gelukkige 1-0 tussenstand. Na een ‘mislukte’ voorzet van Roy van de Aast, liet de keeper de bal los en kon Wessel Waaijer makkelijk binnen schuiven.

In de rust werd afgesproken om door te drukken. Vanaf minuut 1 in de tweede helft was het spelbeeld duidelijk. De mannen van Langeveen wonnen de duels en had de bal. De 2-0 kon niet lang uit blijven. De 2-0 viel uiteindelijk door een perfect genomen penalty van Mart Leus. Ook hierna ging Langeveen door om het duel definitief in het slot te gooien. Mart Leus had de 3-0 op de schoen door alleen op keeper Bram Korte af te gaan. Helaas pakte de keeper de bal goed. Ook een knappe kopbal van Roy resulteerde niet in de verdiende 3-0.

Na precies 90 minuten vond de leidsman Peter Geerink het genoeg en floot voor het einde. Al met al, een verdiende overwinning voor de ploeg van Jacob Posthuma. Volgende week 24 maart speelt Langeveen de lastige uitwedstrijd bij La Première. Om 14:00 wordt er afgetrapt in Almelo.