Geen treffers bij Bon Boys tegen Achilles’12

Het enige dat er zaterdagavond aan ontbrak waren de doelpunten. Maar verder was Bon Boys tegen Achilles’12 (0-0), 90 minuten lang wervelende reclame voor het amateurvoetbal. Beide ploegen daagden elkaar uit en dwongen elkaar tot het uiterste. Beide ploegen speelden op de aanval, beide ploegen kregen kansen, het tempo was hoog, de spanning zinderend en de spelers bezorgden ook de prima leidende jonge scheidsrechter een prettige avond. En dat in een mooi decor, voor een talrijk publiek. Die toeschouwers waren achteraf ook de grote winnaar. Was er louter tevredenheid dan? Niet helemaal. Want bij de thuisploeg overheerste na afloop toch het gevoel dat er meer had ingezeten. En gezien de kansen was een zege voor Bon Boys ook verdiend geweest. Aan de andere kant sloot in de Veldmaat niemand de ogen voor de eerste 20 minuten toen Achilles oppermachtig was. Net als in de eerste wedstrijd in Hengelo kreeg Bon Boys aanvankelijk geen greep op het spel van Achilles.

De Hengeloërs voetbalden makkelijk onder de druk uit, en wisten van achteruit voortdurend de middenvelders en aanvallers aan het werk te zetten. Bon Boys liep er achteraan en had het lastig met het tempo van de gasten, maar na de eerste geslaagde uitbraak kantelde de wedstrijd. Bon Boys gooide de schroom van zich en schakelde een versnelling door. Het gevolg was een prachtig vervolg van de eerste helft, waarin het spel op en neer golfde. Achilles raakte met een schot de lat, maar Bon Boys was via Martijn Richters minstens zo dicht bij de openingstreffer. Ook de jonkies Mick Beusenberg en Dani Bultman lieten zich gelden, maar misten net dat kleine beetje geluk in de afronding.

De tweede helft was nog geen minuut oud, of de beste kans van de avond was daar. Na een prachtige actie van Wessel Witbreuk kwam de bal bij Martijn Richters terecht, maar zijn kopbal van dichtbij werd gekeerd door de jonge Achilles-keeper. In die tweede helft pakte Bon Boys de regie in de wedstrijd. En de ploeg van Berthil ter Avest kreeg ook kansen. een kopbal van Wessel eindigde op de lat, en diezelfde linkerspits was ook nog dreigend met een vrije trap. Na een mooie aanval eindigde de bal voor de rechtervoet van linkspoot Erik Makkink. Het bleef zaterdagavond tot de laatste seconde spannend, want ook Achilles was nog twee keer dreigend. Het had voor Bon Boys in die slotfase ook nog zomaar verkeerd kunnen aflopen, toen Achilles-middenvelder Nick Harberink fraai uithaalde. Maar de redding van doelman Stefan Busschers was geweldig. En zo eindigde het topduel in 0-0. Geen treffers, wel voldoende spektakel.