Veerkrachtig DOS’37 wint met 3-2 van ASV Dronten

Afgelopen zaterdag heeft DOS’37 de wedstrijd tegen ASV Dronten uiteindelijk verdiend met 3-2 gewonnen. In dezelfde opstelling als tegen Vroomshoopse Boys werd DOS het eerste half uur overlopen door een beter en feller ASV Dronten, wat resulteerde in een 0-2 achterstand. Na de aansluitingstreffer kreeg DOS al meer grip op het spel van ASV Dronten en in de tweede helft gooide DOS de schroom van zich af en wist in de slotfase de overwinning naar zich toe te trekken. Een meer dan belangrijke overwinning gezien de stand op de ranglijst.

De wedstrijd begon met een direct veel beter spelend ASV Dronten, DOS kwam er niet of nauwelijks aan te pas, al was er nog wel een mooi schot van Nick Wennink in de 5e minuut, die goed werd gered door de keeper. Maar het was dan ook ASV Dronten die de score opende, illustratief voor die fase in de wedstrijd. Een bal dreigt over de achterlijn te gaan en aan de kant van DOS blijft iedereen afwachten, maar Martijn Timmer van ASV Dronten gelooft er wel in en weet de bal knap binnen te houden, waarna vervolgens de aanval perfect wordt uitgespeeld en afgerond door Kevin van der Vlag.

Na dit doelpunt blijft DOS tegen zichzelf voetballen en grossiert in fouten, die goed worden afgestraft door ASV Dronten. Een onhandige overtreding in de 17e minuut op circa 25 meter van het doel, resulteert in een vrije schop die knap wordt binnen gekopt door Rik Breemhaar. Opnieuw een afstraffing ligt in het verschiet.In de 30e minuut is het DOS dat de aansluitingstreffer weet te maken, een lange bal van achteruit wordt handig binnen getikt door Stef van der Velden en met deze treffer is DOS weer terug in de wedstrijd. DOS krijgt met dit doelpunt ook meer grip op het spel en ASV Dronten laat zich terug dringen en in het laatste kwartier komen er meer mogelijkheden voor DOS, met daarbij een grote kans voor Maarten Smit na een prachtige steekbal van Nick Wennink. Maarten schiet de bal net voorlangs. Ruststand blijft 2-1 in het voordeel van ASV Dronten.

De tweede helft neemt DOS meer risico en krijgt daarbij ook veel meer kansen. Vooral ook doordat er met meer bravoure en power wordt gespeeld. ASV Dronten moet veel meer overtredingen maken en komt er nog maar sporadisch uit. Het is dan ook wachten op de gelijkmaker. Die lijkt er ook te komen maar DOS krijgt ondanks de vele kansen de bal er maar niet in. Een mooi schot van Marc Meier, na een goede aanval met Stef van der Velden, wordt goed gered door de keeper en uit een serie cornerballen torent Dennis Boshoeve boven iedereen uit, maar ook zijn kopbal gaat maar net naast.

Tot de 80e minuut een goed genomen cornerbal van Maarten Smit naar binnen draait en de verdedigers en keeper van ASV Dronten elkaar hinderen waardoor de bal er ineens in vliegt. Overigens ook complimenten aan de grensrechter die op de achterlijn staat en ziet dat de bal ruim over de lijn is. DOS voelt dat er meer te halen valt en blijft druk houden en in de 86e minuut wordt een vrije bal van Maarten Smit goed doorgekopt door Stef van der Velden en is het Marc Meier die de 3-2 binnen schiet. ASV Dronten is niet meer bij machte om aan te zetten en DOS weet dan ook de voorsprong vast te houden en de overwinning binnen te slepen!

Een meer dan belangrijke overwinning op ASV Dronten. Voor DOS betekent dit, dat het in de stand op de 8e plaats komt te staan. Dit lijkt een veilige stand maar in de 1e klasse D is het gat tussen de 12e plek (P/D plaats) en de 5e plaats, slechts 6 punten en DOS heeft maar een gat van 2 punten op deze plaats. Er moeten nog zeker punten gepakt worden. Te beginnen volgende week in Emmeloord tegen koploper Flevo Boys!