Sportlust Vroomshoop krijgt te weinig tegen koploper Sportlust Glanerbrug

Op een mooie tweede paasdag kwam koploper Sportlust Glanerbrug op bezoek op sportpark de bosrand in Vroomshoop. De koploper was nog ongeslagen. In de uitwedstrijd speelden de Vroomshopers erg goed en had de koploper hulp van de scheidsrechter nodig om in de slotfase de winnende te maken. Die goede wedstrijden wilden de Vroomshopers nogmaals spelen. Het doel was dan ook om als eerste ploeg te winnen van de koploper uit Glanerbrug. Het doel dat Gerard Kocks voor de thuisploeg had uitgewerkt leek te werken. De wedstrijd begon met wat aftasten aan beide zijden, maar daarna nam de thuisploeg het heft in handen. De Oranjezwarten werden op de juiste momenten onder druk gezet en het geelblauwe Sportlust was bovenliggende partij. Ze hadden de koploper goed onder controle. Met de lopende Holtman en Strijker rondom de balvaste spits Temelkov probeerde Sportlust Glanerbrug gevaarlijk te worden.

Dat lukte halverwege de eerste helft slechts één keer. Holtman kon met de bal aan de voet het strafschopgebied in, maar zijn schot werd gekeerd door de Vroomshoopse doelman. Verder was het vooral Sportlust Vroomshoop wat de klok sloeg. Simon Spoor drong enkele keren gevaarlijk door vanuit het middenveld en kreeg twee mooie kansen. Zijn eerste vlammende schot van dichtbij werd ternauwernood gekeerd. Na een half uur kregen de Vroomshopers na goed druk zetten de kans om uit te breken. Dinand Hankamp kon alleen naar het Glanerbrugse doel, waar hij keurig breed legt op Tim Spoor die achter hem mee was gesprint. Tim bleef achter Dinand en schoof keurig de openingstreffer binnen, maar hij werd ten onrechte afgevlagd voor buitenspel. Sportlust Vroomshoop voelde zich tekort gedaan, maar bleef op jacht naar de openingstreffer. Toch bleef de brilstand tot de rust op het scorebord. In de rust werden de tactieken nog een keer doorgesproken om zo de koploper te kunnen verslaan. Vlak na rust kreeg Sportlust een vrije trap op 30 meter van het doel. De bal wordt voor geslingerd door Tim Spoor en Dinand Hankamp kopte zijn voorzet bij de eerste paal knap binnen: 1-0 voor het Vroomshoopse Sportlust!

Door het doelpunt is Sportlust Glanerbrug wel even wakker geschud en zij gingen dan ook iets anders spelen. De Vroomshopers werden sindsdien gedwongen de lange bal te spelen. In de omschakeling komt Sportlust Glanerbrug er goed uit en met goed positiespel komen ze in de buurt van de Vroomshoopse keeper Tom Uitzetter. Na een uur leverde dit resultaat op. Met een goede actie draaide de spits van Sportlust Glanerbrug met een schijnbeweging bij zijn verdedigers weg en schoot hij knap uit de draai de 1-1 in de verre hoek. Zo was die mooie voorsprong toch weg en moest Sportlust Vroomshoop weer aan de bak om op voorsprong te komen. In de laatste tien minuten kreeg de thuisploeg het steeds zwaarder en uiteindelijk capituleerden ze ook. Boy Strijker kwam bij een diepe bal terug uit buitenspelpositie, maar het enige dat hij deed was een blok zetten. Desmond Holtman kreeg daardoor de bal op de rand van het strafschopgebied achter de Vroomshoopse verdediging en hij knalde ineens de bal fantastisch binnen: 1-2.

De Vroomshopers vonden dat Strijker wel degelijk iets met het spel te maken had, maar de treffer stond. En daarmee ook de voorsprong voor de koploper. Sportlust Vroomshoop probeerde nog aan te dringen, door een verdediger naar voren te sturen, maar de gelijkmaker viel niet meer. Al was Jesper de Jager in de allerlaatste seconde nog het dichtst bij. Zijn prachtige knal vanaf de rand van het strafschopgebied spatte uiteen op de deklat. Dat was direct het laatste wapenfeit.

Voor de tweede keer dit seizoen, ondanks goed spel, in het zicht van de haven met minimaal verschil verloren van aanstaande kampioen Sportlust Glanerbrug. En voor de tweede keer werd in deze wedstrijd tegen de koploper een Vroomshoops doelpunt ten onrechte afgekeurd. Het goede spel biedt echter voldoende aanknopingspunten voor de komende weken. Dan moet het echter wel punten op gaan leveren. Te beginnen volgende week, als HVV Hengelo op bezoek komt in Vroomshoop.